Tehnopolis

Utorak, 28.11.2023.

08:34

Google Drive u problemima: Korisnicima misteriozno nestala gomila podataka

Pojedini korisnici Google Drive servisa prijavljuju gubitak podataka, koji je skladišten mesecima, a izgleda da ovo nije jedina Google aplikacija koja je pogođena problemom.

Izvor: B92

Google Drive u problemima: Korisnicima misteriozno nestala gomila podataka
Foto: monticello / Shutterstock.com

Kada je u pitanju onlajn skladištenje podataka, Google Drive je među najpopularnijim rešenjima. Besplatan je, a po relativno niskoj ceni nudi dodatne nadogradnje i više skladišnog prostora.

Međutim, neki korisnici prijavljuju da su na servisu izgubili podatke iz prethodnih nekoliko meseci, a moguće je i da ovo nije jedina Google aplikacija koja je pogođena problemom.

Korisnici na društvenim mrežama objavljuju da pored gubitka podataka sa Google Drivea, problema imaju i sa Gmail servisom.

Jedan korisnik je na forumima podelio svoj problem, ističući da su datoteke sa Google Drivea iznenada nestale. Drive se vratio u stanje iz maja 2023.

Problem je prijavljen Google timu za podršku, ali korisnik ističe da nema odgovora od strane Google inženjera i ne može da zna da li se njegov problem istražuje.

Kasnije se oglasio zaposleni iz kompanije Google, ističući da se problem istražuje. Podeljeni su i saveti da se ne isključuje nalog, kao i da se ne premešta ili briše folder sa podacima aplikacije dok inženjeri rešavaju ptroblem.

U međuvremenu, najmanje jedan korisnik na platformi Mastodon je tvrdio da je primetio nekoliko slučajeva ljudi koji su prijavili da su izgubili neke od svojih podataka i na Gmailu. Drugi korisnik mu je odgovorio, navodeći da je Gmail izgubio i povratio njegove mejlove istog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: