Google Drive u problemima: Korisnicima misteriozno nestala gomila podataka

Pojedini korisnici Google Drive servisa prijavljuju gubitak podataka, koji je skladišten mesecima, a izgleda da ovo nije jedina Google aplikacija koja je pogođena problemom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: monticello / Shutterstock.com
Foto: monticello / Shutterstock.com

Kada je u pitanju onlajn skladištenje podataka, Google Drive je među najpopularnijim rešenjima. Besplatan je, a po relativno niskoj ceni nudi dodatne nadogradnje i više skladišnog prostora.

Međutim, neki korisnici prijavljuju da su na servisu izgubili podatke iz prethodnih nekoliko meseci, a moguće je i da ovo nije jedina Google aplikacija koja je pogođena problemom.

Korisnici na društvenim mrežama objavljuju da pored gubitka podataka sa Google Drivea, problema imaju i sa Gmail servisom.

Jedan korisnik je na forumima podelio svoj problem, ističući da su datoteke sa Google Drivea iznenada nestale. Drive se vratio u stanje iz maja 2023.

Problem je prijavljen Google timu za podršku, ali korisnik ističe da nema odgovora od strane Google inženjera i ne može da zna da li se njegov problem istražuje.

Kasnije se oglasio zaposleni iz kompanije Google, ističući da se problem istražuje. Podeljeni su i saveti da se ne isključuje nalog, kao i da se ne premešta ili briše folder sa podacima aplikacije dok inženjeri rešavaju ptroblem.

U međuvremenu, najmanje jedan korisnik na platformi Mastodon je tvrdio da je primetio nekoliko slučajeva ljudi koji su prijavili da su izgubili neke od svojih podataka i na Gmailu. Drugi korisnik mu je odgovorio, navodeći da je Gmail izgubio i povratio njegove mejlove istog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.