Google dozvolio da društvena mreža Donalda Trampa postane deo Play Storea

Prethodno je Google odbio da odobri preutimanje aplikacije preko svoje prodavnice, zbog zabrinutosti oko moderacije sadržaja.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Četvrtak, 13.10.2022.

08:25

Google dozvolio da društvena mreža Donalda Trampa postane deo Play Storea
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Truth Social je društvena mreža koja je u najvećoj meri podržana od strane bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, a sada je dostupna u Google Play Store prodavnici, nakon meseci odlaganja.

Dve strane su od kraja avgusta u konfliktu oko odobravanja aplikacije u okviru Googleove prodavnice. Google je navodno označio probleme sa moderacijom sadržaja u okviru aplikacije, uključujući fizičke pretnje i sadržaj koji poziva na nasilje.

Pre toga, Truth Social je još u februaru ove godine osvanuo na Apple App Storeu, dok su Android korisnici sve do sada morali da se oslanjaju na veb verziju servisa ili da aplikaciju preuzimaju sa strane.

Google u svojoj polisi privatnosti zahteva da aplikacije sa sadržajem koji generišu korisnici poštuju politiku koja sprečava nasilno ponašanje i pretnje, kao i mehanizme za primenu tih pravila.

Truth Social nije jedina aplikacije koja je od Googlea dobila dodatni nadzor zbog svoje politike. Jedna od njih je i aplikacija Parler, koja je iz istih razloga sa Play Storea povučena u januaru, ali je prošlog meseca vraćena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: