Tehnopolis

Petak, 11.08.2023.

18:30

Facebook ukida jednu od omiljenih funkcija, ali postoji rešenje

Stižu loše vesti jer od septembra Facebook će zvanično ukinuti jednu opciju koja je bila omiljena među korisnicima.

Izvor: Poslovni.hr

Facebook ukida jednu od omiljenih funkcija, ali postoji rešenje
Foto: Mehaniq / Shutterstock.com

Ponekada zna da bude prilično frustrirajuće kada Facebook Messenger uz svaku aplikaciju pita da li želite da ga koristiti za slanje SMS poruka, sa svim "prednostima" koje donosi.

Ali, verovali ili ne, mnogo je onih koji su baš za to – sve poruke na jednom mestu. Nažalost za njih, stižu loše vesti jer od septembra će Facebook zvanično ukinuti tu opciju.

"Nakon ažuriranja, koje na aplikaciju stiže 28. septembra, korisnici više neće moći da koriste Messenger za slanje i primanje SMS poruka", stoji u saopštenju Mete.

Zato se preporučuje vraćanje podešene aplikacije za slanje poruka, tako što ćete otići u podešavanja telefona i izabrati: Settings > Apps > Choose default apps > SMS app. Napominje se da će nakon ažuriranja korisnici automatski početi da dobijaju SMS-ove putem druge ili podešene aplikacije.

Ova opcija je prvi put uvedena 2012. godine, ali ju je Facebook veoma brzo uklonio. Četiri godine kasnije, Facebook je ponovno implementirao tu funkciju i zadržao ju je do sada. Ko zna da li biti i trećeg pokušaja...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

23 h

Podeli: