Evo kako izgleda 2. generacija tehnologije "kamere ispod ekrana"

Kineska kompanija Oppo je mnogo radila na poboljšanju kvaliteta ekrana na mestu kamere, ali i kvaliteta same kamere, što je rezultiralo proizvodom koji je sve bliže gotovom rešenju.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli

Dve godine po predstavljanju svog prvog radnog prototipa, Oppo je predstavio svoju novu tehnologiju kamere ispod ekrana.

Panel je razvijen u saradnji sa BOE, jednim od najvećih proizvođača ekrana u Kini. Kompanije su razvile inovativnu geometriju piksela koja smanjuje veličinu svakog piksela u području iznad objektiva kamere, dostižući 400 ppi. Oppo je takođe zamenio standardne delove i žice koji se nalaze ispod ekrana, novim providnim materijalom, omogućavajući da prođe više svetla.

Iz Oppo-a objašnjavaju da rade uz pomoć "precizne tehnologije algoritamske kompenzacije" kako bi ponudili svetlinu celog ekrana sa odstupanjem od oko 2%. USC (tehnologija kamere ispod ekrana) će omogućiti precizan prikaz manjih fontova pri čitanju e-knjiga, pregledavanju vesti ili navigaciji pomoću mapa, saopštili su iz kompanije

Oppov američki istraživački institut radio je na algoritmima koji će pomoću veštačke inteligencije osigurati smanjenje šuma. Mutne slike i odsjaji bile su glavna briga, ali Oppo tvrdi da je obučavao svoj AI koristeći desetine hiljada slika za kontrolu problema. Nažalost, kompanija nije otkrila kada ćemo videti tehnologiju u uređajima spremnim za tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.