Da li će novi iPhone stići na vreme?

Početkom jeseni prošle godine Apple je predstavio iPhone 13 seriju. Ona je stigla po planu i tradiciji, što nije bio slučaj sa iPhone 12 serijom, koja je kasnila. Predstojeća iPhone 14 serija verovatno neće kasniti, odnosno neće kasniti njeno predstavljanje, ali dali će kasniti isporuke?

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Nata Aleks / Shutterstock.com
Foto: Nata Aleks / Shutterstock.com

iPhone 14 serija imaće četiri člana – iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max i potpuno novi iPhone 14 Max. Kada kažemo potpuno novi, mislimo na to da ovaj telefon nema prethodnika. Prethodne dve godine Apple je predstavio iPhone 12 mini i iPhone 13 mini, ali očigledno je da je prodaja ovih telefona daleko ispod očekivanja.

Sugeriše se da će iPhone 14 Max biti dostupan u dimenzijama iPhonea 14 Pro, ali sa specifikacijama običnog iPhonea 14. Loše vesti sada stižu iz Kine kada je u pitanju ovaj telefon. Prema izveštaju Nikkei Asia, proizvodnja iPhone 14 Max modela je kasnila zbog lokdauna u Šangaju, gde se proizvodi ovaj telefon.

Apple je navodno zatražio od proizvođača da ubrzaju proces proizvodnje novih iPhonea, kako bi nadoknadili izgubljeno vreme zbog zaključavanja. I dok su vlasti počele da popuštaju mere, poremećaj lanca snabevanja i dalje traje.

Prema izveštaju, sva četiri modela iPhone 14 serije trenutno su u fazi inženjerske verifikacije (EVT). U ovoj fazi, dobavljači dovršavaju sve delove i procese, pre nego što započnu masovnu proizvodnju novih iPhonea i takođe računaju troškove proizvodnje.

Međutim, zbog lokdauna u Šangaju, jedan model iPhone 14 serije navodno kasni oko tri nedelje. Džef Pu tvrdi da se radi o iPhoneu 14 Max, koji će svakako biti najzanimljiviji na predstavljanju, s obzirom na to da se radi o novom modelu.

Nadamo se da će dobavljači ipak uspeti da nadoknade izgubljeno vreme, kako bi kupci mogli da naruče svoj iPhone 14 Max nedugo nakon predstavljanja, bez dugog čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.