Cena zamene baterija za iPhone od Nove godine drastično skače

Vlasnici iPhone-a mogu jeftino da zamene bateriju još samo još par dana, kao deo Apple programa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Zamena po nižoj ceni traje do kraja godine, posle čega će troškovi biti dramatično povećani. Za sada, nova baterija košta samo oko 28 evra, a posle nove godine cena baterije skočiće i do 72 evra.

Stare baterije mogu prouzrokovati značajne probleme vlasnicima iPhone. Njihovom upotrebom, snaga počinje da opada, što podrazumeva da se smanjuje i životni vek telefona i da Apple mora usporiti poerformanse samog uređaja, kako bi se osiguralo da se ne pokvare, jer ne dobijaju dovoljno energije.

Otkriveno je da je Apple to radio - smanjivao performanse na starijim telefonima, a glasine su se duže čule o tome, pre nego što je kompanija zvanično priznala. To je dovelo do jeftinih popravki uređaja.

Kada je ta priča izašla tokom novogodišnjih praznika 2017. godine, Apple se izvinio potrošačima a iz kompanije su rekli da će sniziti cenu popravki i omogućavajući ljudima da vrate performanse telefona, ako im je baterija imala loša.

To je značilo da se bilo koja baterija iPhone-a može zameniti za samo 28 evra. A posle tog perioda ista usluga će koštati oko 50 evra za većinu telefona i oko 72 evra za iPhone X, prenosi Indipendent.

IPhone X nedavno je postao pogodan za usporavanje, što Apple još uvijek primjenjuje na opterećenije baterije, kako bi se osiguralo da rade ispravno. Jedan od načina oporavka baterije ponuđen je korisnicima kroz opciju da se isključi, što se može naći u Settings-u.

Usluga za telefone pokrivene garantnim rokom ostaće besplatna, kao i za one koji imaju proširenu pokrivenost AppleCare-om, kao i do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.