Battlefield 2042 zvanično predstavljen – futurizam, 128 igrača, nema singlplejera

Electronic Arts je konačno, nakon salve procurelih informacija, zvanično predstavio novo izdanje u svom popularnom serijalu pucačina, koje nosi naziv Battlefield 2042, a ne Battlefield 6 kao što se prvobitno očekivalo.

Izvor: Play,co.rs
Podeli

Battlefield 2024 se vraća korenima. To je prva stvar koja se da primetiti na osnovu predstavljanja, piše play.co.rs. Ratovanje u bliskoj budućnosti bilo je ustaljena tematika sve do Battlefield 4, a potom je sa BF 1 i BFV načinjena promena odlaskom u periode Svetskih ratova.

Sa novim Battlefield naslovom stižu ogromne promene za čitav serijal. Limit broja igrača po meču je dupliran sa 64 igrača na 128 igrača, što donosi mape dosta većih razmera podeljene na sektore sa tačkama od interesa. Karakteri u igri će biti bazirani na klasnom sistemu, po uzoru na one iz R6 Siege, pošto će svaki imati svoju priču i svojstveni gedžet, poput senzora za kretanje, oružja za oživljavanje i slično.

Velika dodatna promena je odsustvo singlplejer kampanje, ali to ne znači da kampanje neće biti. već će ona biti u multiplejer maniru. Što se tiče stvari kojih nedostaje, tu spada i Battle Royale mod, na opšte iznenađenje, ali zato postoje modovi koji podsećaju na ovaj stil borbe. Od modova igranja poznati su oni već ustaljeni u serijalu, a očekuju se i novi koji još uvek nisu detaljno prikazani.

Futurizam će biti glavna komponenta gejmpleja i događanja u igri, tako da očekujte neke novitete, poput robotskih pasa i gedžeta u takvom stilu. Šta se takođe uklapa u futurizam jesu tornada koja uzimaju igrače i vozila, peščane oluje i slična dešavanja, navodi play.co.rs. Dodatne detalje možemo očekivati u nedeljama pred nama, na E3 sajmu gde ćemo videti gejmplej, a još toga će biti otkriveno na EA Play događaju u junu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 48 idi na stranu