Bag uzrokuje da se baterija Android telefona prebrzo prazni

Popularna aplikacija, zahvaljujući bagu, nastavlja da koristi kameru čak i nakon što ju minimizujete.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 23.04.2022.

11:45

Bag uzrokuje da se baterija Android telefona prebrzo prazni
Foto: Can Yesil / Shutterstock.com

Uz veliki broj aplikacija koje nastave da rade i kad ih minimizujemo, veoma često dolazimo do pitanja koja od njih troši najviše struje i da li će baterija izdržati do uveče. Prema izveštaju sajta 9to5Google, nedavni bag u Google Messages za Android je nakon zatvaranja ostavljao aktivnu kameru čime je zagrevao uređaje i praznio baterije.

Google Messages omogućava brzo snimanje fotografija i njihovo slanje u razgovor, a prema članku sa 9to5Google, kamera bi ponekad nastavila da radi čak i kada nije u upotrebi.

Ako se i vaš telefon zagreva i brzo prazni bateriju, a nekim slučajem imate instaliran i učitan Google Messages, neće biti naodmet da zatvorite program nakon što završite sa cetovanjem. Druga opcija je da blokirate da Messages ima pristup kameri odlaskom u podešavanja, odnosno Settings > Apps > Messages > Permissions > Camera i biranjem opcijee "Don't allow".

Prema navodima Skota Vestovera, menadžera za komunikacije u kompaniji Google, bag je otkriven, a ispravka bi trebalo da stigne uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: