Apple zaustavio prodaju preko svoje onlajn prodavnice u Rusiji

Američka tehnološka kompanija Apple saopštila je da je zaustavlja svu prodaju u Rusiji kao odgovor na rusku vojnu intervenciju u Ukrajini.

Tehnopolis

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 02.03.2022.

08:14

Apple zaustavio prodaju preko svoje onlajn prodavnice u Rusiji
Foto: Art Silpakorn / Shutterstock.com

"Duboko smo zabrinuti zbog ruske vojne akcije na Ukrajinu i stojimo uz sve ljude koji pate od posledica nasilja. Podržavamo humanitarne napore, pružamo pomoć za rastuću izbegličku krizu i činimo sve što možemo da podržimo naše timove u tom regionu", naveo je Appleu saopštenju u utorak, prenosi Rojters.

Kompanija je navela niz mera kao odgovor na rusku intervenciju, uključujući zaustavljanje svakog izvoza u svoje prodajne kanale u toj zemlji.

Servis Apple Pay i druge usluge su ograničene, saopštila je kompanija, a ruski državni mediji, "RT njuz" i "Sputnjik njuz", više nisu dostupni za preuzimanje sa Apple Storea van Rusije.

Korisnici u Rusiji u utorak su i dalje mogli da pristupe Apple onlajn prodavnici, ali pokušaji da kupe iPhone pokazali su da ovi proizvodi nisu dostupni za isporuku, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: