Apple sprema nekoliko novih proizvoda za proleće

Očekuje se da će Apple tokom marta ili aprila održati svoj prvi događaj za 2022. godinu, tokom kojeg će predstaviti nove proizvode.

Izvor: B92, Ubergizmo
Podeli
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Svi očekuju, a o tome se najviše i priča, da će biti predstavljen iPhone SE treće generacije. Međutim, to neće biti jedini proizvod koji kompanija iz Kupertina sprema.

Prema navodima Marka Gurmana, pouzdanog dojavljivača iz Apple ekosistema, predstojeći događaj će nam omogućiti da vidimo i novi iPad Air i novi Mac računar.

Apple od 2020. godine nije ažurirao iPad Air, tako da se očekuje novi model. O narednoj generaciji Air tableta nije mnogo toga poznato, a sugeriše se da će koristiti A15 Bionic čipset (isto koji imaju i najnovija iPhone 13 linija i iPad Mini 6).

Uz iPhone SE 5G i osveženi iPad Air, prolećni događaj bi mogao doneti i novi Mac sa M1 Pro čipsetom. To bi mogao biti jači Mac mini ili iMac.

Nije poznat konkretan datum, ali bi ovaj događaj mogao biti održan između marta i aprila.

S druge strane, za jesen je rezervisano predstavljanje pregršt uređaja. Među njima je nova iPhone 14 linija, redizajnirani MacBook Air, nadograđene AirPods Pro slušalice, MacBook Pro iz donjeg segmenta i tri Apple Watch modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.