Tehnopolis

Petak, 29.09.2023.

10:08

Apple priprema velike promene za najjeftiniji iPhone model

Kao i uvek kada je u pitanju Apple, ubrzo nakon predstavljanja poslednje generacije pametnih telefona, mrežom su počele da kruže glasine oko novih modela na kojima kompanija radi i koje će predstaviti u budućnosti.

Izvor: B92

Apple priprema velike promene za najjeftiniji iPhone model
Foto: Shutterstock/Vytautas Kielaitis

Sledeće godine očekujemo modele iz serije iPhone 16, ali pored ta četiri uređaja Apple navodno razvija i još jedan uređaj - novi model iz svoje najpristupačnije serije SE.

Iako se jedan period govorilo o tome kako bi Apple u potpunosti mogao da odustane od ovih telefona, čini se kako su ipak promenili mišljenje, pa rade na razvoju četvrte generacije ovog modela, koja bi trebalo da donese velike promene u odnosu na prethodnike.

Naime, dok su dosadašnji uređaji iz ove serije imali zastareli dizajn i ekran manjih dimenzija, SE4 biće baziran na prošlogodišnjem modelu iPhone 14. Dijagonala ekrana na ovom modelu trebalo bi da bude 6,1 inča, prenosi Zimo.

Biće reč o OLED ekranu na kom bi u vrhu trebalo da se nalazi deo sa kamerom i senzorima za Face ID, koji će napokon zamijeniti zastareli Touch ID za otključavanje uređaja.

Ono što je gotovo sigurno je da će i ova generacija imati USB-C priključak, kako to nalaže novi zakon EU, a zanimljivo je da se pominje i jedna nova opcija koja je predstavljena sa poslednjim modelima iPhonea - Action button.

Ovo dugme menja dosadašnje dugme za utišavanje tona, a korisnici ga mogu koristiti za različite funkcije poput aktiviranja kamere, svetla i sličnog.

Jedna stvar koju Apple, čini se, neće menjati u odnosu na prethodne modele, a trebalo bi da bude jedna od značajnijih razlika između skupljih modela i SE, jeste zadnja kamera. Dok iPhone 14 ima dve zadnje kamere, a iPhone 14 Pro ima tri, model SE trebalo bi da ima samo jednu - najverojatnije će biti reč o 48 MP senzoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: