Aplikacija, koju bi trebalo da ima svaki Android korisnik, preuzeta je 100 miliona puta

Sa rastom malver napada i krađe podataka, mnogi se okreću verifikaciji u dva koraka (2FA), kako bi se zaštitili od ovih napada.

Tehnopolis

Izvor: B92, Hothardware

Utorak, 21.12.2021.

10:02

Aplikacija, koju bi trebalo da ima svaki Android korisnik, preuzeta je 100 miliona puta
Foto: Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Jedna od najpopularnijih aplikacija koje se koriste uz 2FA je Google Authenticator, a aplikacija je upravo zabeležila veliko dostignuće.

Google Authenticator je zabeležio 100 miliona preuzimanja na Google Play Store-u, a predstavlja jedan od glavnih izbora kada je u pitanju autentifikacija.

Program predstavlja one-time code generator (OTP), koji se može koristiti uz bilo koji kompatibilni servis. To bi trebalo da spreči bilo koga drugog da dođe do informacija korisnika.

Poslednje ažuriranje za aplikaciju uključuje i tamni mod, kao i funkciju eksportovanja sačuvanih kredencijala za sve naloge koji su 2FA osigurani, sa jednog telefona na drugi, pomoći QR koda.

Tu su i neka druga rešenja, kojima korisnici mogu da zaštite svoje podatke. Tako Authy ima prednost u odnosu na Google Authenticator u tome da ukoliko se korisnikov telefon pokvari ili nije dostupan, aplikacija može da povrati kodove za verifikaciju preko clouda.

Uz 2FA, postoje još neka mere koje se mogu preduzeti kako bi se osigurali podaci onlajn. Možete isključiti obaveštenja na zaključanom ekranu svog telefona. Potom, možete koristiti VPN, a tu je i univerzalni savet - korišćenje jedinstvenih i snažnih lozinki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: