Tehnopolis

Nedelja, 24.12.2023.

11:52

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

Izvor: PC Chip

Default images
Foto: agrofruti / Shutterstock.com

Prema navodima u dokumentu, koji je Android stručnjam Mišal rahman objavio, Google bi mogao da počne da korisnicima nudi obaveštenja o tome da im je baterija uređaja degradirana.

Android korisnici trenutno moraju da se služe eksternim aplikacijama ili da koriste posebne naredbe kako bi proverili stanje baterije. za razliku od njih Apple za iPhone već duže vreme nudi statistiku za zdravlje baterije.

Android 14 QPR2 Beta 2 ima skrivenu stranivu "Battery Health", prema navodima Rahmana. Iako još uvek ne aktivira merač zdravlja baterije, kodovi ukazuju na to da će opcija pokazivati informacije kao što je procenat napunjenosti baterije u odnosu na period kada je baterija bila nova.

Otkrivene su i ikonice koje sugerišu prikaz smanjenog kapaciteta baterije ili nemogućnost očitavanja baterije. U okviru Settings sekcije slaće se saveti kada se pojave ažuriranja zdravlja baterije (kada telefon ne može da očita te informacije)

Vlasnici Android telefona konačno bi mogli da dobiju zvanični alat o zdravlju baterije, u okviru standardne Settings sekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: