Android 13 bi mogao označiti kraj tradicionalnih SIM kartica

Tokom druge polovine godine će zvanično biti dostupan Android 13, koji bi sa sobom mogao doneti zanimljivu promenu i tradicionalne SIM kartice bi mogao načiniti nepotrebnim.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2022.

15:29

Android 13 bi mogao označiti kraj tradicionalnih SIM kartica
Foto: ZinetroN / Shutterstock.com

Iako je eSIM već šest godina deo komercijalno dostupne tehnologije, prihvaćenost ovog standarda nije na visokom nivou. Postoji određeni broj telefona sa podrškom za eSIM, ali gotovo svi ovu funkciju imaju kao dodatak slotu za SIM kartice, što limitira prihvaćenost i upotrebljivost eSIM-a.

Deo problema je i to što ne podržavaju svi provajderi eSIM, mada se dostupnost tehnologije iskristalisala tokom prethodnih godina zbog toga što je Apple prihvatio. Najnovija iPhone 13 serija već podržava eSIM, a sada i Google planira da to učini preko Android 13 platforme.

U okviru Android 13 koda otkrivena je opcija, koja sugeriše da bi Google mogao ponuditi način da se više provajdera konektuje na jedan eSIm, a sve preko sledećeg velikog ažuriranja za Android.

Prema navodima istraživača Mišala Rahmana, otkriveno je više referenci na Android Open Source Project i Android Developers sajtu, koje ukazuju na to da je prihvatanje pomenute opcije na putu.

Pomenuta opcija bi se prvo mogla naći na budućim Pixel uređajima u obliku bete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: