Ako se plašite snimanja ekrana u WhatsAppu, nova opcija će vam se dopasti

Popularna aplikacija za dopisivanje testira novu opciju koja će blokirati mogućnost snimanja ekrana.

Tehnopolis

Izvor: B92, index.hr

Nedelja, 21.08.2022.

16:30

Ako se plašite snimanja ekrana u WhatsAppu, nova opcija će vam se dopasti
Foto: On The Back Of Camera / Shutterstock.com

Popularna Metina aplikacija za dopisivanje u poslednjoj beti je dobila zanimljivu novu opciju koja, bar za sada, radi samo na iOS-u, piše WaBetaInfo.

Korisnici će nakon što pokušaju da snime ekran s porukom za koju je uključena opcija "View Once" (briše se nakon što je pročitana), dobiti zamućenu sliku koja sprečava arhiviranje sadržaja, dodavši dodatni nivo zaštite.

WhatsApp is working on screenshot blocking on Android beta!

Thanks to a future update of WhatsApp beta for Android, WhatsApp will block any attempt to take screenshots to view once images and videos!https://t.co/bGsezTfXoZ

— WABetaInfo (@WABetaInfo) August 18, 2022
Dolazak ove opcije, kao i svega što vidimo u beti, nije zagarantovan, mada postoje velike šanse da ćemo je zaista videti – pogotovo nakon što je Mark Zakerberg lično potvrdio da će Meta poraditi na bezbednosnim opcijama u WhatsAppu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: