Windows 11 dobija nove opcije za poboljšanje bezbednosti

Microsoft radi na više frontova kada je u pitanju poboljšanje Windowsa 11, a najnovija verzija uključuje nadogradnju koja je mnogima promakla.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2022.

10:00

Windows 11 dobija nove opcije za poboljšanje bezbednosti
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Radi se o zaštiti od nasilnih napada, koja je podrazumevano omogućena u Windows 11 verzijama. Takođe, opcija bi trebalo da bude aktivirana i za sve uređaje nakon što naredna veća verzija operativnog sistema postane dostupna korisnicima kasnije tokom godine.

"Win11 verzije sada imaju pdrazumevano zaključavanje kako bi se izbegli RDP i drugi nasilni napadi vektora za lozinke. Ova tehnika se često koristi u ransomver i drugim napadima, a ova kontrola će otežati nasilne napade, što je odlično!", istakao je Dejvid Veston – potpredsednik za bezbednost i poslovanje u kompaniji Microsoft.

Kada je u pitanju period tokom kojeg se pomenuta funkcija očekuje na uređajima, velika je verovatnoća da će se to desiti u okviru objave Windows 11 22H2 verzije operativnog sistema.

Microsoft je trenutno u poslednjim fazama dodatnog testiranja i "glancanja", kao i ispravke bagova u okviru Windows 11 22H2 verzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: