Windows 10 ili Windows 11 rade sporo? Ubrzajte računar u par klikova

Da li ste znali da Microsoft ima zvaničnu aplikaciju za poboljšavanje performansi Windowsa 10 i Windowsa 11?

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 08.02.2024.

09:58

Windows 10 ili Windows 11 rade sporo? Ubrzajte računar u par klikova
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Microsoft je u oktobru 2022. godine objavio takozvanu "PC Manager" aplikaciju, sa nekoliko ugrađenih funkcija namenjenih izmeni performamnsi, ubrzavanju programa i održavanju računara u dobrom stanju kada je softver u pitanju.

Sada je aplikacija izašla iz svoje test faze i dostupna je za preuzimanje iz Microsoft Store-a.

Microsoft PC Manager je dostupan za Windows 10 i 11 (x64 i ARM). Kompanija bećava "one-click" rešenje za optimizovanje performansi i iskorišćenost RAM-a, brisanje nepotrebnih fajlova sa diska, prevazilaženje problema koji se jave na operativnom sistemu, antivirus zaštitu i drugo.

Pored osnovnog održavanja sistema, Microsoft PC Manager nudi i neke dodatne funkcije. Tu je lebdeći toolbar sa indikatorom iskorišćenosti RAM-a, link za Snipping Tool, mogućnost pinovanja/kačenja sajtova za brz pristup i drugo.

Microsoft PC Manager aplikacija je prvo bila dostupna samo u Kini, a uskoro će se proširiti i na druge regione. Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: