WhatsApp prestaje da radi na starijim verzijama Androida

WhatsApp s vremena na vreme mora da odbaci podršku za starije operativne sisteme, kako se u aplikaciju implementiraju novije mogućnosti.

Izvor: B92, Softpedia
Podeli
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Koja to 53 modela telefona više neće moći da koriste WhatsApp?

Jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka oslanja se na tehnologije koje stižu sa novijim objavama operativnih sistema. Zbog toga, s vremena na vreme, WhatsApp mora da odustane od podrške za starije uređaje, koji rade pod sada već zastarelim platformama.

Nedavno je najavljeno, a od 1. novembra na snagu je stupila izmena u okviru koje WhatsApp više neće podržavati Android OS 4 i starije operativne sisteme. Među uređajima koji su izgubili pristup su i tri iPhone modela: iPhone 6, iPhone 6s Plus i iPhone SE.

Ovo znači da će vaš telefon morati da ima instaliran makar Android 4.1, a korisnicima se svakako preporučuju i značajno novije verzije Androida.

WhatsApp ističe da će ti Android uređaji morati da imaju mogućnost da primaju SMS poruke i pozive, kako bi kompletirali proces verifikacije.

Iako je Android 4 objavljen još 18. oktobra 2011. godine, ovu verziju i dalje koristi određeni broj ljudi. Ipak, trenutno nije poznato koliki broj korisnika će biti pogođen ovom odlukom WhatsAppa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.