Ukoliko vas nervira praćenje na sajtovima, Firefox ima rešenje i za Android

Firefox konstantno radi na unapređenju privatnosti korisnika, a jedna od kompanijinih najboljih funkcija sada stiže na Android.

Tehnopolis

Izvor: B92, GSMArena

Sreda, 12.01.2022.

11:20

Ukoliko vas nervira praćenje na sajtovima, Firefox ima rešenje i za Android
Foto: Profimedia

Za Android verziju Firefox Focus pregledača stiže funkcija pod nazivom Total Cookie Protection, a štiti korisnike od praćenja na različitim sajtovima.

Firefox ovo obezbeđuje tako što skladišti kolačiće u virtuelnu "teglu za kolačiće" i sprečava sajtove da pristupaju informacijama o korisnikovim onlajn navikama. To predstavlja standardnu praksu za ciljane oglase, kako bi kompanije znale šta korisnika privlači.

Total Cookie Protection je već deo desktop verzije Firefoxa, gde je podrazumevano omogućen. Portovanje na Android je trajalo izvesno vreme, ali je Firefox postao prvi mobilni internet pregledač koji je ponudio ovu funkciju.

S obzirom na to da neki sajtovi ne funkcionišu pravilno kada pregledač blokira pristup kolačićima, koristi se SmartBlock i druge funkcije kako bi ti sajtovi bili operativni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: