Stigao Android 11, ali samo za retke: Da li je vaš telefon među njima?

Nova verzija Android operativnog sistema konačno je tu. Za sada je dostupan, međutim, na manjem broju telefona.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/leungchopan
Foto: depositphotos/leungchopan

Od inovacija, dobili smo to da će sada razgovori u okviru aplikacija za dopisivanje biti odvojeni u poseban odeljak tamo gde inače stoje notifikacije. Tu su još i funkcija "Bubbles" koja bi trebalo da učini da i ostale aplikacije imaju "chat-heads" kao, na primer, Mesenger, ali i ugrađena aplikacija za snimanje ekrana.

Dobar deo fokusa okrenut je ka Smart Home konceptu, pa je tako moguće u novom Androidu videti sve povezane uređaje na jednom mestu, a uz bežično Android Auto povezivanje, pojačana je i privatnost korisnika.

Ovo su telefoni koji za sada dobijaju novi Android 11. Samo za Google Pixel je u pitanju Stable verzija, dok je za sve ostale različiti stepen Beta faze, prenosi portal xda developers.

* Google Pixel: Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL, Google Pixel 3a, Google Pixel 3a XL, Google Pixel 4, Google Pixel 4 XL, and Google Pixel 4a

* ASUS ZenFone 6

* OnePlus: OnePlus 8, OnePlus 8 Pro

* Oppo: Oppo Find X2 (Global ROM i China ROM), Oppo Find X2 Pro (Global ROM i China ROM), Oppo Ace2 (China ROM), Oppo Reno3 4G (Global ROM), Oppo Reno3 Pro 4G (Global ROM)

* Realme X50 Pro (Global i China ROM)

* Samsung: Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+, Samsung Galaxy S20 Ultra

* Xiaomi: Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 10 Pro

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.