Razvoj Windowsa 12 kreće već od sledećeg meseca?

Iako je Windows 11 predstavljen pre nekoliko meseci, Microsoft ne gubi vreme i već razmišlja o početku razvoja naredne veće verzije Windowsa, što bi se moglo desiti sledećeg meseca.

Tehnopolis

Izvor: B92, Gizchina

Sreda, 23.02.2022.

09:30

Razvoj Windowsa 12 kreće već od sledećeg meseca?
Foto: Tooykrub / Shutterstock.com

Nemački sajt Deskmodder tvrdi da je od izvora saznao da bi razvoj na Windowsu 12 mogao početi od marta.

Ovako rani početak rada na novoj verziji Windowsa ne znači da ćemo u neko skorije vreme videti objavu Windowsa 12. U pitanju je pristup koji uobičajeno primenjuju mnoge kompanije, gde je rad na narednoj generaciji proizvoda i servisa započet pre nego što je i aktuelna verzija objavljena.

To kompanijama omogućava dodatno vreme da izvrše testove, pronađu i reše probleme, pre nego što se proizvod/servis objavi.

Ukoliko Microsoft bude pratio uobičajen period objave, Windows 11 će biti prisutan oko 5-6 godina, pre nego što bude objavljena naredna verzija operativnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: