Tehnopolis

Utorak, 31.05.2022.

12:12

Microsoft želi da importuje vaše Chrome podatke svaki put kada pokrenete Edge

Svaki moderni brauzer ima ugrađenu alatku za importovanje podataka, koja pojednostavljuje proces prebacivanja između internet pregledača. Takav slučaj je i sa Edge brauzerom.

Izvor: B92, Neowin

Microsoft želi da importuje vaše Chrome podatke svaki put kada pokrenete Edge
Foto: Wachiwit / Shutterstock.com

Korisnik može da pristupi istorijatu pretrage, favoritima, lozinkama, da otvara tabove i druge podatke iz Chromea u Edgeu (i obrnuto), sa svega nekoliko klikova tokom inicijelnog lansiranja pregledača.

Microsoft sada želi da ovu funkciju podigne nasledeći nivo i omogući da brauzer konstantno vuče podatke iz Chromea, svaki put kada pokrenete Edge pregledač.

Pomenuta funkcija nije nova, ali je nedavna ažuriranja za Edge Canary čine fleksibilnijom i prilagodljivijom. Edge 104 Canary je dobio novu sekciju za podešavanja, gde korisnici mogu da izaberu koje će podatke Edge importovati po lansiranju.

Kako biste omogućili novu funkciju importovanja podataka, otvorite podešavanja profila i kliknite na Import browser data > Import browser data on each launch > Turn on. Nakon toga, izaberite Chrome profil i sve što želite da importujete.

Edge Canary trenutno podržava importovanje lozinki, autofill podešavanja, informacija o plaćanju, istoriju pretrage, kolačiće i otvorene tabove.

Za sada, nova sekcija za podešavanje importovanja je dostupna selektovanim insajderima u Canary kanalu. Nije poznato kada će postati dostupna širem krugu korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: