Tehnopolis

Sreda, 19.01.2022.

13:23

Microsoft konačno ispravlja jednu zapostavljenu Windows 11 funkciju

Izgleda da je Microsoft odlučio da svoj Widgets panel, koji je dugo bio zapostavljen, i načini ga korisnijim.

Izvor: B92, Techradar

Microsoft konačno ispravlja jednu zapostavljenu Windows 11 funkciju
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Widgets panel je funkcija, koja je predstavljena u Windowsu 11, a može da pruži detalje o vestima, vremenu, saobraćaju i drugim elementima, a sve preko "vidžeta".

Vidžeti su zapravo male aplikacije koje nam daju osnovne bitne informacije. Widgets panel se može "pozvati" prevlačenje s leve na desnu stranu ekrana, ili pritiskom Windows + W tastera na tastaturi.

Problem se javlja zbog toga što ne postoji veliki broj dostupnih vidžeta, a većina postojećih je u vezi sa Microsoftovim servisima (što ih čini beskorisnim ako ne koristite te servise).

Dobra vest je da Microsoft istražuje načine da poboljša Widgets. Prema dostupnim informacijama, Microsoft će uskoro objaviti da će omogućiti dostupnost eksternih vidžeta u Windowsu 11.

Ovaj potez će omogućiti da se u Widgets panelu prikazuje veći izbor, potencijalno korisnijih, vidžeta.

Navodi se da Microsoft trenutno razgovara sa eksternim developerima, koji bi uskoro mogli biti u prilici da svoje predloge za vidžete plasiraju preko Microsoft Storea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: