Microsoft je spreman da dozvoli instaliranje eksternih vidžeta

Prema novim detaljima, Microsoft se sprema da omogući developerima sa strane da kreiraju i distrubuiraju prilagođene Windows 11 vidžete preko Microsoft Storea.

Tehnopolis

Izvor: B92, Neowin

Četvrtak, 14.04.2022.

20:24

Microsoft je spreman da dozvoli instaliranje eksternih vidžeta
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

FireCube studio je otkrio dokaze o postojanju predstojeće nadogradnje u okviru ažuriranja za vidžete. Ponuda eksternih vidžeta će omogućiti Windows Widgets prostor korisnijim u svakodnevnom radu.

Za sada, Microsoft Store nudi samo osnovne vidžete od strane kompanije, kao što su kalendar, to-do lista, fotografije sa OneDrivea, vreme, stanje u saobraćaju i drugo. Windows Widgets opciji je moguće pristupiti pritiskom na Win + W tastere preko tastatura, klikom na taster za vidžete u taskbaru ili svajpovanjem iz leve strane ekrana. Microsoft koristi i donji levi ugao ekrana za prikaz vrremena na taskbaru, a mnogi korisnici žele da kompanija omogući zamenu vremena sa vidžetom po izboru.

Nedavno je Microsoft nagovestio unapređeni Windows Widgets, sa interfejsom u punom ekranu, sa više prostora za smeštanje svih eksternih vidžeta omiljenih korisnikovih developera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: