Microsoft Edge uskoro dobija besplatan ugrađeni VPN, ali postoji caka

Microsoft konstantno poikušava da više ljudi privuče da koriste kompanijin Edge internet pregledač. Sada je tu nova funkcija koju kompanija dodaje.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: monticello / Shutterstock.com
Foto: monticello / Shutterstock.com

Najnovija opcija bi mogla biti koristan doatak softveru. Microsoft je za sajt The Verge otkrio da u svoj internet pregledač planira da doda besplatan, ugrađeni VPN servis, pod nazivom Edge Secure Network.

Kompanija ističe da će alatka šifrovati korisnikovu internet konekciju. Moguće je koristiti tu funkciju za zaštitu podataka od provajdera internet usluga. Kao i kod većine VPN-ova, moguće je koristiti Edge Secure Network da biste zamaskirali svoju lokaciju i za pristupanje srvisima koji su blokirani u zemlji u kojoj živite ili koju posećujete.

Ukoliko često putujete, Edge Secure Network verovatno neće biti zamena za VPN na koji plaćate pretplatu. Razlog je to što vas funkcija limitira na samo 1GB protoka podataka mesečno.

Takođe, potrebno je istaći da će vam biti potreban Microsoft nalog kako biste koristili servis. Microsof još uvek nije započeo sa testiranjem svog VPN-a, a kada postane dostupan biće smešten u "Secure Network" sekciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.