Korisnicima se ovo neće dopasti: Windows 11 dobija više reklama

Microsoft ne odustaje od ideje da reklame budu sastavni deo Windows korisničkog iskustva.

Tehnopolis

Izvor: Softpedia

Utorak, 08.11.2022.

12:12

Korisnicima se ovo neće dopasti: Windows 11 dobija više reklama
Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Koncept reklama u Windowsu je uvek bio kontroverzan, posebno zbog toga što mnogi korisnici smatraju da kada jednom plate za proizvod Microsoft više nema pravo da ih zatrpava reklamama.

Iako je ovo pogrešan pristup (jer korisnici plaćaju pravo na korišćenje Windowsa, a ne za vlasništvo nad softverom), reklame nikada nisu bile dobro prihvaćene.

Međutim, Microsoft izgleda nije preterano opterećen ovim. Softverski gigant sada eksperimentiše sa novim idejama, koje će uliti novu dozu frustracije kod korisnika.

Albacore je na Twitteru podelio skrinšot, koji prikazuje reklamu u Start meniju. Reklama se odnosi na OneDrive i korisnicima preporučuje da svoje bitne podatke prebace na cloud. Microsoft još nije zvanično objavio uvođenje ove izmene, jer za sada kompanija samo eksperimentiše sa idejom reklama.

Ipak, mnogi veruju da postoje velike šanse da Microsoft implementira ovu kontroverznu odluku i ideju sa reklamama donese na više uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: