Google sprečava da se "upecate"

Google će korisnicima pomoći u blokiranju potencijalnih pokušaja fišinga.

Tehnopolis

Izvor: B92, Bleepingcomputer

Petak, 17.12.2021.

12:50

Google sprečava da se

Kompanija je implementirala novo podešavanje, koje će olakšati blokiranje neželjenih pozivnica u okviru kalendara.

Te neželjene pozivnice, sajber kriminalci često koriste kao sredstvo za "pecanje" korisniga, odnosno za fišing, ali i druge vrste sajber napada.

Poboljšano je "Automatically add invitations" podešavanje, a opcija omogućava izbor između automatskog dodavanja pozivnica u kalendar, ili se one dodaju samo ukoliko je korisnik odgovorio na poziv preko elektronske pošte.

Pomenuta funkcija će biti podrazumevano isključena, a korisnik može da je aktivira odlaskom u podešavanja za Google Calendar.

Google izvesno vreme radi na rešenju koje bi sprečilo pošiljaoce spam pošte da automatski šalju neželjene mejlove korisnicima.

Ovo će posebno biti bitno korisnicima Google Calendara, koji je izuzetno popularna aplikacija na svim platformama, a samo na Androidu je preuzet više od milijardu puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: