Google Docs sada omogućava reakcije pomoću emodžija

Saradnja ili kolaboracija je ključna odlika Google Docs servisa, a korisnicima je omogućeno da zajedno učestvuju u izmeni sadržaja, komentarima i drugom sadržaju. Sada je u komentare moguće dodati i reakcije putem emodžija.

Tehnopolis

Izvor: B92, Google

Sreda, 06.04.2022.

14:39

Google Docs sada omogućava reakcije pomoću emodžija
Foto: Tada Images / Shutterstock.com

"Nova funkcija reakcija pomoću emodžija nudi manje formalnu alternativu za komentare, kako bi se izrazio stav korisnika o sadržaju dokumenta", ističu iz kompanije Google u blog objavi za novu funkciju.

Nova opcija se pojavljuje kada obeležite tekst u dokumentu, dok se nalazite u "editing" modu. Nakon toga, videćete novu "add reaction" ikonicu sa smajlijem, koja omogućava da dodate emodžije u sekciju za obradu komentara.
Foto: Google
Google ističe da će korišćeni emodžiji biti deljeni preko Google chata, tako da sve preference i opcije podešene u jednoj aplikaciji će se preslikati na drugu.

Emodži reakcije za Google Docs bi mogao biti lak način da se doda povratna informacija, ali one možda neće biti podobne za neka poslovna okruženja. Pored toga, korisnik ne može da onemogući funkciju i ne postoje Admin kontrole.

Funkcija je zvanično dostupna od juče, a očekuje se da će proteći izvesno vreme dok ne postane dostupna svima (u zavisnosti od tipa domena i regiona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: