Google bi mogao omogućiti deljenje fajlova između korisnikovih uređaja

Deljenje fajlova između korisnikovih uređaja je značajno lakše u Apple ekosistemu, nego na Google uređajima. Google to želi da promeni.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2022.

11:20

Google bi mogao omogućiti deljenje fajlova između korisnikovih uređaja
Foto: Mr.Mikla / Shutterstock.com

Korisnici Apple ekosistema mogu da koriste AirDrop za prebacivanje fajlova sa iPhone/iPad uređaja na Mac i obrnuto. Na Google platformama, kao što su Android i Chrome OS to je malo komplikovanije jer uključuje slanje fajla na cloud, slanje imejlom ili povezivanje uređaja na PC.

Google je pokušao da kreira sopstvenu verziju AirDropa, pod nazivom Nearby Share, koji ipak ne funkcioniše na isti način. Kompanija sada ovo želi da promeni.

Prema podacima, koji stižu iz Chrome Gerrit verzije, Google izgleda radi na ažuriranju za Nearby Share, koje će rezultirati novom funkcijom, pod nazivom "Self Share".

Kako naziv sugeriše, ovo će olakšati korisnicima da dele fajlove između svojih uređaja. To znači da, ukoliko radite na uređaju kao što je Chromebook - možete iskoristiti Self Share za slanje fajla sa tog Chromebooka na svoj Android telefon.

Pomenuta funkcija će biti deo Nearby Share opcije, u okviru Nearby Share menija, gde bi trebalo da se zove "Send to Your Devices".

Za sada nije poznato kada će pomenuta funkcija postati dostupna svim korisnicima, ali s obzirom na to da je u početnoj fazi testiranja očekuje se da će se pojaviti u predstojećem periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: