File Explorer za Windows 11 dobija tabove i druga poboljšanja

Microsoft će uskoro implementirati tabove u File Explorer za Windows 11, zajedno sa osveženim dizajnom koji će olakšati brži pristup folderima i fajlovima.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Funkcija sa tabovima je već dugo među najviše traženim od strane korisnika, a prvo je primećena u Windows 11 test verzijama prošlog meseca. Ažurirani File Explorer dizajn uključuje tabove za navigaciju kroz više foldera u jednom prozoru, kao i mogućnost pomeranja tabova.

Microsoft dodaje i novu File Explorer početnu stranicu, koja uključuje tipične Quick Access foldere, nedavne dokumente i novu "favorites" opciju. Korisnici će uskoro moći da desnim klikom fajl dodaju u listu favorita, a on će se pojaviti zakačen na početnoj stranici ili u File Exploreru.

Tu je i poboljšana opcija za deljenje fajlova, sa unapređenim dijalogom za deljenje koji omogućava slanje nedavnih kontakata ili aplikacija kao što su Teams, Outlook i OneDrive.

Za sada nije poznato kada će se ažurirani File Explorer pojaviti. Microsoft ga za sada testira kao deo brojnih Windows 11 poboljšanja koja se očekuju u predstojećem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.