Deezer ide na berzu, uz procenjenu vrednost od preko milijardu dolara

Popularni muzički striming servis Deezer izlazi na berzu preko SPAC sporazuma, a procenjena vrednost kompanije iznosi 1,1 milijardu dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92, WSJ

Utorak, 19.04.2022.

15:10

Deezer ide na berzu, uz procenjenu vrednost od preko milijardu dolara
Foto: David Esser / Shutterstock.com

Deezer će se spojiti sa kompanijom I2PO, koju predvodi Ajris Nobloh – bivši zvaničnik kompanije WarnerMedia. Deezer je osnovan 2007. godine, a prvi pokušaj izlaska na berzu je imao 2015. godine.

U tom periodu, investitori su bili skeptični kada je u pitanju profitabilnost u segmentu striminga muzike, a to je period kada je Pandora zabeležila gubitak od 86 miliona dolara tokom samo jednog tromesečja.

Međutim, u međuvremenu su počeli da rastu sada veoma bitni muzički striming servisi kao što su Spotify, Amazon Music i Apple Music. Trenutno, tržištem dominira Spotify sa 31% učešća, a slede Apple Music (15%), Amazon Music (13%), Tencent (13%) i Youtube Music (8%).

Prema navodima WSJ-a, Deezer još uvek ne ostvaruje zaradu, a prema elementima iz novog sporazuma, očekuje se da će servist postati profitabilan do 2025. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: