Računari 32

15.04.2024.

9:50

Da li vam je 8 GB RAM-a dovoljno? Apple tvrdi da jeste

Iz Apple-a ističu da je 8 GB RAM-a dovoljno za većinu zadataka koje većina korisnika obavlja na Mac računarima.

Izvor: Index.hr

Da li vam je 8 GB RAM-a dovoljno? Apple tvrdi da jeste
photosince / Shutterstock.com

Podeli:

Prošle godine, kada je lansiran M3 MacBook Pro, mnogi recenzenti i kupci su kritikovali Apple jer je još uvijek nudio vrhunske računare s 8 GB RAM-a.

Tada je Apple tvrdio da je 8 GB u Macu ekvivalentno 16 GB RAM-a na Windowsu. Sada, 2024. godine, kompanija se ponovo opredijelila za prodaju Macova s ​​8 GB RAM-a, piše 9to5Mac.

8 GB RAM-a je dovoljno za većinu zadataka koje većina korisnika obavlja na ovim računarima

U nedavnom intervjuu za IT Home, direktor Mac marketinga Evan Bajz zalagao se za Mac računare opremljena s 8 GB RAM-a. Prema Bajzu, 8 GB RAM-a je dovoljno za većinu zadataka koje većina korisnika obavlja na ovim računarima, poput pregleda interneta, reprodukcije medija, lagane obrade fotografija i videa kao i opuštenog igranja.

Kejt Bergeron, potpredsednica hardverskog inženjerstva u Apple-u, pohvalila je čipove Apple Silicona zbog njihove objedinjene memorijske arhitekture, koja omogućava Mac računarima potpuno iskorišćavanje hardvera ugrađenog u te čipove.

loader

Podeli:

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

17 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

19 h

Podeli: