Promo

25.06.2024.

13:05

R290 Monobloc Therma V – nova LG toplotna pumpa podiže standarde

Kompanija LG Electronics predstavila je najnoviju R290 monobloc Therma V toplotnu pumpu.

Izvor: LG

R290 Monobloc Therma V – nova LG toplotna pumpa podiže standarde
Promo/LG

Podeli:

Ovaj inovativni uređaj podjednako pouzdano zagreva ili hladi prostor, obezbeđuje toplu vodu i jedno je od energetski najefikasnijih rešenja do sada. Izuzetno snažne performanse i atraktivan dizajn ove pumpe je, uz njenu ekološku komponentu, čine idealnim uređajem za moderno domaćinstvo 21. veka. 

Novi R290 monobloc Therma V uređaj kompanije LG, koja je kod nas odavno prepoznata kao jedan od vodećih proizvođača toplotnih pumpi, koristi tehnologiju rashladnog fluida R290 sa redukovanim uticajem na globalno zagrevanje od svega 3 jedinice (GWP). Pomoću specijalnog kompresora, pumpa izvlači toplotu iz spoljašnjeg okruženja i tako dobija neophodnu energiju koju potom transformiše i u unutrašnjoj prostoriji obezbeđuje komforno i prijatno okruženje, bilo da je napolju letnja žega ili hladno zimsko jutro.

Promo/LG

Pored toga što zadovoljava najstrože evropske propise energetske efikasnosti, R290 Monobloc Therma V radi u izuzetno tihom režimu (proizvodi buku od svega 49 dB, za nominalnu snagu za modele od 12 kW). Nova LG toplotna pumpa jedna je od najtiših na HVAC tržištu, dok s druge strane, ima izuzetne performanse, jer može da radi čak i kada je napolju ekstremnih -28℃. Maksimalna temperatura do koje je moguće zagrejati vodu za sistem grejanja je čak 75℃. I u režimu hlađenja i pripreme sanitarne tople vode za domaćinstvo ovaj uređaj pruža vrhunsku efikasnost i komfor. Uređaj se se može naći u 4 različite veličine, u opsegu od 9 do 16 kW, tako da je pogodan, kako za ugradnje u okviru manjih, već korišćenih stambenih prostora, tako i za velike novogradnje. Kao i gotovo svi ostali kućni aparati kompanije LG, i R290 monobloc Therma V toplotna pumpa može se povezati na ThinQ aplikaciju i kontrolisati daljinski, a tu su i brojne druge pogodne funkcije i servisi, koje korisnicima daju uvid u potrošnju energije, olakšavaju instalaciju i servisiranje: LATS Therma V, LATS energy lab, LG MV i BECON.

Promo/LG

Pored ovako naprednih karakteristika, model LG Therma V toplotne pumpe - R290 monobloc, posebno se izdvaja po svom futurističkom dizajnu. Tamno siva nijansa i rešetkast otvor sa karakterističnom talasastom šarom, savršeno se uklapaju u najrazličitija okruženja, dajući im novi, futuristički izgled doma budućnosti.

Promo/LG

Podeli:

Možda vas zanima

Podeli: