Kreirajte najbolje selfije dvostrukom prednjom kamerom Huawei nova 10 Pro telefona

Od selfija do vlogovanja, Huawei nova 10 Pro je oplemenjen inovativnim funkcijama kada su u pitanju tehnologije prednje kamere.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2022.

12:00

Kreirajte najbolje selfije dvostrukom prednjom kamerom Huawei nova 10 Pro telefona
Foto: Huawei / Promo

Huawei godinama unazad kreira odlične premium telefone, koji odgovaraju na sve potrebe korisnika – od izuzetnog dizajna, preko odličnih kamera, do sjajnih brzina punjenja, predivnog displeja i fluidnog funkcionisanja.

Jedna od serija, koja se posebno izdvaja, jeste Huawei nova serija, koja je nedavno dobila dva nova člana: nova 10 i nova 10 Pro. Huawei nova 10 Pro stiže sa modernim i primamljivim dizajnom, neprevaziđenim 60MP Dual Autofocus sistemom prednjih kamera, izuzetno brzim opcijama punjenja, Ultra Vision fotografisanjem i funkcijama koje ga čine telefonom u trendu.

Zainteresovanosti korisnika značajno dosprinosi implementiranje boja koje su u trendu i stilizovane estetike. Kombinacija Starry Silver boje i zlatnog "Star Orbit Ring" okvira oko sistema sa kamerama donosi harmoniju i simetriju, čime nova 10 Pro spaja tehnologiju i modu.

Od selfija do vlogovanja, Huawei nova 10 Pro je oplemenjen inovativnim funkcijama kada su u pitanju tehnologije prednje kamere. Tu su dva prednja senzora visokog kvaliteta: jedan od njih ima nikada do sada viđenu 60MP Ultra-Wide Autofocus kameru, sa podrškom za široke uglove snimanja od 100 stepeni i 4K kvalitet videa, uz izuzetnu rezoluciju i propuštanje svetlosti. Tu je i 8MP Portrait Close-up kamera, sa podrškom za 2X optičko zumiranje i do 5X digitalno zumiranje, čime se proširuju limiti ljudske percepcije i omogućavaju izuzetno iskustvo kreiranja portreta izbliza.

Nova 10 Pro omogućava 0.75 – 5X Zoom funkciju u modu za snimanje videa. Sa kombinacijom fokusiranja i kretanja kamere, podešavanja boja, alata za obradu videa i zvuka, korisnicima je na raspolaganju kompletan mini studio za obradu fotografija i videa u bilo kom trenutku.
Foto: B92.net
Telefon ima i prvu kameru u industriji koja podržava Instant AF uz Quad Phased Detection (QPD), a to znači da se korisnicima nude poboljšane mogućnosti autofokusa za dve prednje kamere, čime Nova 10 Pro može inteligentno da prebacuje fokus između različitih subjekata, čime se oni jasno prikazuju čak i u vlogovima koji se snimaju u slabijem osvetljenju.

Pored toga, moguće je koristiti više kamera za istovremeno snimanje u multi-camera modu, preko kombinacije prednjih kamera, kamera na poleđini ili picture-in-picture snimanja. Na kraju, AI Texture Skin Algorithm i XD Fusion kompozicija frejma poboljšavaju mobilno fotografisanje u svakom scenariju.
Foto: B92.net
Iako je fokus Huawei nova 10 Pro telefona na sistemu prednjih kamera, telefon ne zaostaje u inovacijama ni kada su u pitanju kamere na poleđini. Tu je 50MP RYYB Ultra Vision glavni senzor, kao i 8MP ultraširoka makro kamera i portret dubinska kamera.

Kamere ne poleđini takođe se mogu pohvaliti podrškom za Instant AF uz Quad Phased Detection. Kada se kreiraju fotografije ljudi, moguće je izabrati Follow Focus funkciju u "Vlog" katergoriji. Kada se jedna osoba prikaže u frejmu, fokus kamere će automatski biti na tom subjektu. Ukoliko je u frejmu više osoba, korisnik može da pritisne na glavni subjekat i da se fokusira na njega.

Portrait Video funkcija kreira portret Bokeh koji izgleda prirodnije, uz naprednije prepoznavanje lica i pozadinske Bokeh algoritme.
Foto: Huawei / Promo
Prednje kamere, kao i kamere na poleđini podržavaju Motion Blur funkciju, koja omogućava kreiranje fotografija sa zamagljenom pozadinom. AI Snapshot funkcija obrađuje elemente poput ljudi, neba, zgrada ili biljaka i sa lakoćom se fokusira na beleženje lepote momenta.

Ne smemo zaboraviti ni Super Night Shot podršku kod nova 10 Pro, čime se nude izuzetni detalji u tamnim scenama, dojk se u slabije osvetljenim oblastima koristi tehnologija rekonstrukcije piksela. Sve ovo omogućava kreiranje jasnih snimaka, sa bogatim detaljima.
Foto: Huawei / Promo
I to nije sve. Huawei nova 10 Pro odlikuje 6,78-inčni zakrivljeni OLED ekran sa osvežavanjem od 120Hz. Telefon je udoban za držanje, otporan je na klizanje i na njemu ne ostaju mrlje. Uz to, nova 10 Pro je tanak 7,88 mm, i težak je samo 191 gram.

Kompletan paket zaokružuje iskustvo brzog punjenja uz Huawei SuperCharge od 100W. Huawei SuperCharge Turbo režim omogućava potpuno punjenje baterije za 20 minuta, odnosno punjenje od 20% do 80% za samo 10 minuta.

Huawei nova 10 Pro stiže sa korisnim servisima, kao što su Petal Search, Petal Maps, Huawei Video, Huawei Browser, GameCenter i drugi, a na njega je instalirana AppGallery prodavnica aplikacijana kojoj možete naći širok spektar globalnih i lokalnih aplikacija.

Huawei je sa nova 10 Pro modelom kreirao telefon koji u sebi objedinjuje futurističku lepotu i revolucionarnu prednju kameru, a sve to prati i snaga koja je potrebna da se pruži neprevaziđeno korisničko iskustvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: