5 karakteristika vivo X90 Pro koje život čine lakšim

Kompanija vivo nedavno je predstavila svoj najnoviji flagship uređaj vivo X90 Pro. U nameri da korisnicima pruži besprekorno korisničko iskustvo, tim za istraživanje i razvoj kompanije vivo uložio je veliki trud u razvijanje uređaja koji će imati izobilje korisnih funkcija za lakši svakodnevni život.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2023.

12:35

5 karakteristika vivo X90 Pro koje život čine lakšim
Foto: promo

U nameri da korisnicima pruži besprekorno korisničko iskustvo, tim za istraživanje i razvoj kompanije vivo uložio je veliki trud u razvijanje uređaja koji će imati izobilje korisnih funkcija za lakši svakodnevni život. Brisanje neželjenih objekata na fotografijama

Za postizanje savršene fotografije, bilo je neophodno da korisnici pažljivo biraju uglove iz kojih će zabeležiti svoje fotografije kako bi izbegli neželjene objekte ili ljude u kadru. Ovo je zahtevalo određeno vreme i trud, kao i dobro oko za kompoziciju. Međutim, ovo je znatno olakšano uvođenjem „Erase“ funkcije, koja je dostupna u aplikaciji „Albumi“. Sada korisnici mogu da fotografišu prizor koji žele i kasnije uklone sve neželjene objekte ili ljude što čini proces dolaženja do besprekornog snimka znatno lakšim i dostupnijim.

Zahvaljujući „Erase“ funkciji fotografije korisnika mogu dobiti potpuno novi život. Fotografije na kojima se nalaze neželjeni objekti poput kanti za smeće, automobila ili stranaca sada mogu izgledati baš onako kako su korisnici želeli i zamislili u samo nekoliko poteza.

Korisnici vivo X90 Pro mogu pronaći „Erase“ funkciju u aplikaciji „Albumi“ unutar opcije „Edit“ i sve što je neophodno da urade, jeste da jednim potezom izaberu šta žele da uklone sa fotografije.
Foto: promo
Izvanredno skeniranje dokumenata zahvaljujući Ultra HD funkciji

Pri dizajniranju svog najnovijeg flagship uređaja, kompanija vivo je nastojala da razume potrebe korisnika i pruži im najbolje alate koji bi njihove užurbane živote učinili lakšim. Jedan od tih alata jeste „Ultra HD document“ funkcija skeniranja dokumenata. Zahvaljujući ovoj funkciji, korisnici mogu brzo i lako da skeniraju dokumenta koristeći samo kameru svog X90 Pro, bez potrebe za glomaznim skenerom ili dodatnim softverom.

Korisnici mogu da skeniraju različite dokumente, uključujući priznanice, fakture, ugovore, pa čak i rukom pisane beleške, i da ih sačuvaju kao PDF ili fotografije. Ovo olakšava skladištenje i deljenje dokumenata sa drugima, bilo da im je neophodno za poslovne ili privatne potrebe. Moguće je skenirati ceo dokument koji je pred njima, ali korisnici mogu i iseći samo određeni deo dokumenta za potrebe skeniranja.

Da bi skenirali svoja dokumenta, korisnici X90 Pro treba samo da izaberu „Ultra HD document“ funkciju, koja se nalazi u okviru opcije „More“ ili će se uz pomoć AI algoritma i sama funkcija automatski pojaviti kao opcija kada kameru telefona usmerimo ka dokumentu koji fotografišu.
Foto: Promo
Besprekoran multitasking uz prečice

Korišćenje prečica na pametnim telefonima predstavlja sjajan način da se prilagodi korisničko iskustvo individualnim potrebama korisnika, istovremeno štedeći dragoceno vreme i povećavajući efikasnost. Dodeljivanjem prečice određenoj radnji korisnici mogu brže obavljati svakodnevne zadatke bez potrebe da izlaze iz aplikacija koje trenutno koriste ili instaliraju dodatne funkcije. Ovo može biti posebno korisno za ljude koji su stalno u pokretu ili su skloni multitaskingu, jer im omogućava da brzo i efikasno obavljaju svoje svakodnevne zadatke.

Zahvaljujući Extended RAM 3.0 funkciji, X90 Pro ima opciju proširenja RAM memorije do 8 gigabajta, što znači da broj aplikacija koje mogu biti istovremeno aktivne na X90 Pro dostiže 36.

X90 Pro sadrži izobilje funkcija koje korisnici mogu isprobati u podešavanjima u delu „Prečice i pristupačnost“. Od podeljenog ekrana, zahvaljujući kojem korisnici mogu koristiti dve aplikacije istovremeno, do režima mini-ekrana koji olakšava upotrebu telefona jednom rukom, korisnici mogu svoje korisničko iskustvo dovesti na potpuno novi nivo. Brzo deljenje podataka

Pri kupovini novog pametnog telefona, premeštanje postojećih podataka za korisnike može predstavljati određenu tegobu, pogotovu imajući u vidu veličinu datoteka. Iz tog razloga, proizvođači pametnih telefona predstavili su aplikacije koje ovaj proces čine lakšim i efikasnijim.

Zahvaljujući „EasyShare“ aplikaciji, korisnici mogu preneti sve svoje lične podatke (SMS, pozive, aplikacije, fotografije, itd.) sa svog starog telefona na svoj novi vivo telefon. Aplikacija koristi Bluetooth za prenos datoteka umesto interneta, a proces je izuzetno brz. Svi vivo uređaji dolaze sa već instaliranom „EasyShare“ aplikacijom, tako da je za prenos sadržaja neophodno da se aplikacija instalira na starom uređaju i poveže sa novim. Zahvaljujući konfiguraciji skladištenja od 256 gigabajta, korisnici mogu prebaciti sve dragocene uspomene i neophodna dokumenta na svoj novi vivo X90 Pro, sa samopouzdanjem da će imati dovoljno prostora i za sve nove trenutke koji su pred njima.

Bezbrižno korisničko iskustvo

Svesna činjenice da je dizajn uređaja jedan od ključnih faktora koji utiče na odluku korisnika, kompanija vivo kontinuirano ulaže u to da pored vrhunskih performansi, obezbedi uređaj koji je i estetski lep. Kako korisnici ne bi bili da primorani da naprave kompromis pri zaštiti od oštećenja, kompanija vivo uspostavila je saradnju sa Mobile Outfitters.

Naime, kupovinom vivo X90 Pro uređaja korisnici dobijaju 20% popusta na Fusion foliju na svim Mobile Outfitters prodajnim mestima. Na ovaj način X90 Pro uređaji dobijaju dodatnu zaštitu zahvaljujući foliji koja je napravljena od materijala koji se nikada neće oljuštiti, pući ili slomiti. Fusion folija šiti uređaj ne skrivajući njegov dizajn.

Pored hardvera, vivo kontinuirano radi i na unapređenju svog softvera. Korisnici X90 Pro mogu da očekuju objavljivanje poboljšanja bezbednosti softvera i održavanja u periodu od naredne tri godine, kao i tri značajna ažuriranja Androida, od trenutka lansiranja modela.

vivo X90 Pro dolazi sa trogodišnjom garancijom proizvođača (2+1 godina), koja podrazumeva servisiranje kod ovlašćenih servisnih partnera. O kvalitetu vivo uređaja govori i činjenica da je procenat kvarova uređaja u Srbiji manji od 1%.

O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.

*"Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: