Redizajnirani Microsoft Surface Pro 8

Surface Pro 8 nije doneo samo nove specifikacije, konačno je stigao i novi dizajn.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.09.2021.

23:27

Redizajnirani Microsoft Surface Pro 8
Foto: Microsoft

Surface Pro nije se mnogo menjao još od modela sa oznakom 3. No, broj 8 donosi promene, uz nove čipove, bolji ekran i Thunderbolt 4, kućište ove linije konačno je osetno tanje. U nekom smislu, Surface Pro 8 izgleda kao Surface Pro X sa Intelovim čipom.

U pitanju su Core i5 i Core i7 procesori 11. generacije, osnovni model imaće 8GB RAM-a i 128GB prostora, a postojaće opcije do 32GB RAM-a i 1TB prostora. Microsoft kaže da je Surface Pro 8 40% brži od "sedmice" kada je u pitanju procesor i 74% brži u grafičkom podsistemu. Obećano je i 16 sati trajanja baterije.

Ekran na Surface Prou 8 "kuca" na do 120Hz i oslanjaće se na podršku za dimaničko menjanje osvežavanja ekrana u Windowsu 11. Microsoft je na "osmici" odustao od USB-A, sada su dostupna dva USB-C porta, koji imaju podršku i za Thunderbolt 4. Cena osnovnog modela biće 1099 dolara u SAD.

Surface Laptop Studio je najnoviji i najmoćniji Microsoft laptop
Surface Duo 2 - Microsoftov Android u drugom pokušaju Uz novi Surface Pro Microsoft je predstavio i Surface Slim Pen 2, Surface Pro X dobio je verziju koja ima samo WiFi, a Surface Go 3 nove i brže procesore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: