Zašto je sada pravo vreme da postanete SEO stručnjak?

Čak i ako ne pratite IT industriju, sigurno ste čuli za SEO stručnjake, ali vam možda još uvek nije jasno šta rade i zašto su toliko traženi. Sada je pravi trenutak da saznate više o njima jer je to možda baš vaše buduće zanimanje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 13.05.2022.

10:45

Zašto je sada pravo vreme da postanete SEO stručnjak?
Foto: LINK group

Ukoliko želite da izgradite uspešnu karijeru, mnogi putevi vode do IT industrije. Među najpopularnijim zanimanjima svakako je SEO stručnjak. Međutim, šta oni tačno rade i zašto su toliko traženi na tržištu? Najkraći odgovor je – reč je o modernom poslu koji pruža odlične poslovne prilike i samim tim odličnu platu.

Zašto je to tako zahteva malo duži odgovor koji će vas svakako zanimati kada shvatite da i vi možete postati stručnjak za optimizaciju, čak i da ste početnik! Ipak, prvo da damo odgovor na pitanje ko su SEO stručnjaci i šta upisati kako biste postali jedan od njih.

Stručnjak za SEO – jedno od najtraženijih IT zanimanja

SEO je skraćenica za Search Engine Optimization, tj. optimizacija pretraga na internetu. Svaki put kada tražite nešto na Googleu, prvo što ćete videti jesu rezultati najbolje optimizovanih tekstova, tj. sajtova.

Zadatak SEO stručnjaka je da optimizuju sajtove tako da se oni što bolje kotiraju na prvoj strani Google pretraga. Ako mislite da nije bitno biti u vrhu strane, zapitajte se kad ste poslednji put kliknuli na drugu stranu Google searcha. Verovatno nikad, zar ne? Upravo zato je važno rangiranje sajta i to upravo za termine koji su interesantni potencijalnom posetiocu.

Dobri SEO stručnjaci umeju da primenom znanja i korišćenjem pravih alata dođu do ključnih reči koje korisnici ukucavaju u Google search kada traže nešto. Dobro optimizovan sajt će odmah izaći na sam vrh pretrage, što je ključno ukoliko želite da ostvarite uspeh.
Foto: LINK group

Zašto je SEO baš toliko važan?

Sa porastom broja sajtova, postalo je sve teže dobro se rangirati u Google pretragama. Zbog toga je dobra optimizacija sadržaja od ključne važnosti. U vreme kada sve što nas zanima tražimo na internetu, veoma je važno da sajt bude dobro rangiran. To se naročito odnosi na poslove koji direktno zavise od poseta stranici. Jednostavno, svaki posao koji pokrenete mora da bude prezentovan na internetu, a prvo što se očekuje jeste web strana.

Koji sajt će se prvi pojaviti, a koji će ostati iza njega zavisi od optimizacije sajta, tj. kvaliteta sadržaja u okviru samih internet stranica. Posao stručnjaka za SEO upravo je obezbeđivanje kvaliteta sadržaja koji će učiniti sajt odlično rangiranim na pretraživačima. Zbog toga je ovo zanimanje jedno od najtraženijih, a potražnja za SEO stručnjacima svakim danom sve veća.

Posao optimizacije sadržaja na sajtu ne podrazumeva samo rangiranje u pretragama već i rad na poboljšanju kvaliteta korisničkog iskustva kako bi se posetilac zadržao na strani, ali i vratio ponovo. Zbog toga je dobro znati proverene SEO tehnike koje pomažu u radu.

Reč je o obimnom i odgovornom poslu, koji može višestruko da unapredi klasično ali i elektronsko poslovanje. Zato je važno steći prava, aktuelna znanja od iskusnih stručnjaka koji već vode uspešne projekte. Srećom, moguće je postati SEO stručnjak, pa čak i učiti na daljinu iz udobnosti svog doma!
Foto: LINK group

Kako da i vi postanete SEO stručnjak?

Da biste postali SEO stručnjak, potrebno je dosta truda, a prvi korak svakako je školovanje. Kako je reč o izuzetno dinamičnom poslu gde se pravila često menjaju, potrebno je da učite od eksperata.

Na ovaj način ćete biti sigurni da su stečena znanja primenjiva, jer kada je SEO u pitanju, rezultati su odmah vidljivi. Jednostavno je, ako stranica nije u vrhu pretraga, onda optimizacija sadržaja nije urađena kako treba. Iz tog razloga su SEO stručnjaci izuzetno traženi, od početnika do vrhunskih eksperata.

Dobra vest je da za samo godinu dana možete da naučite kako da unapredite sadržaj sajtova do te mere da oni dospeju na prvo mesto Google pretrage. Pored toga ćete naučiti i kako da razvijate napredne SEO strategije, imaćete mogućnost da steknete i međunarodno priznate sertifikate i diplome koje poslodavci izuzetno cene.

Na ovaj način ćete steći sve potrebne veštine neophodne za uspešnu saradnju sa svima koji žele da se dobro kotiraju u internet pretragama. Nakon što usvojite neophodna znanja, bićete spremni da odmah počnete da radite i odlično zarađujete. Prijavite se već danas i ne propustite priliku da postanete izuzetno traženi SEO stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: