Znamo kada se očekuju MacBook Pro laptopovi sa novim M2 čipom

Manje od godinu dana nakon što su najavljeni 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro laptopovi, Apple navodno planira da uređaje nadogradi već ove jeseni.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Ponedeljak, 18.07.2022.

13:40

Znamo kada se očekuju MacBook Pro laptopovi sa novim M2 čipom
Foto: Foto: udovichenko / Shutterstock.com

Analitičar Mark Gurman ističe da Apple već radi na M2 verzijama MacBook Pro laptopova od 14 i 16 inča. Prema njegovim navodima, dizajn i karakteristike dva laptopa će u najvećoj meri ostati neizmenjene.

Apple je tokom prošle godine već redizajnirao liniju, kada su dodati MagSafe punjenje, više portova i veći ekrani. Glavna izmena kod novih modela će biti dodatak M2 verzija aktuelnih M1 Pro i M1 Max čipova.

Gurman ističe da će veliki deo fokusa novih čipova biti na performansama grafike. Kada je u pitanju 2022 MacBook Air, grafičke performanse će biti za oko 35 procenata brže, na laptopovima sa 10 GPU jezgara.

Iako se Apple nada da će nove MacBook Pro laptopove predstaviti tokom jedseni ove godine, Gurman ističe da bi ih kompanija mogla odložiti i za proleće 2023. Ovo će zavisiti od situacije u lancu snabdevanja na tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: