Apple testira devet Mac računara sa M2 čipovima

Apple bi uskoro mogao da predstavi novu liniju Mac računara, koje će pokretati kompanijin čip naredne generacije.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Petak, 15.04.2022.

13:03

Apple testira devet Mac računara sa M2 čipovima
Foto: marymash / Shutterstock.com

Prema navodima Marka Gurmana iz Bloomberga, Apple je počeo sa testiranjem bar devet Mac modela sa četiri različita M2 čipa, što sugeriše da se Apple sprema da ih uskoro i objavi.

Apple pomenute uređaje testira pomoću eksternih aplikacija iz App Storea, a informacije iz njih nam daju bolji uvid u to šta možemo da očekujemo od kompanijine naredne linije računara.

Jedan od uređaja koji se testiraju je MacBook Air sa M2 čipom, a ima osam CPU jezgara i 10 jezgara za grafičku kartu. Raniji izveštaji su sugerisali da će naredni MacBook Air doživeti veći redizajn, a to uključuje tanji okvir, više portova i MagSafe punjenje.

Apple navodno testira i nekoliko Mac mini računara, sa M2 i M2 Pro čipovima, kao i pristupačniji M2 MacBook Pro sa istim specifikacijama kao pomenuti MacBook Air.

Gurman takođe pominje da kompanija testira nove 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro laptopove, sa 64GB memorije, koji će koristiti M2 Pro i M2 Max čipove.

Na kraju, tu je i novi Mac Pro, koji će koristiti naslednika M1 Ultra čipa. M1 Ultra je nedavno objavljen i predstavlja Appleov najmoćniji čipset, koji pokreće Mac Studio.

Mark Gurman pominje da ne postoje garancije da će Apple objaviti sve modele koje trenutno testira, ali veruje da su novi MacBook Air i Mac mini, kao i pristupačniji MacBook Pro gotovo sigurni za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: