Microsoft ima lepe vesti za gejmere

Microsoft je upravo u svoju prodavnicu aplikacija za Windows uvrstio Microsoft Teams Play Together. Ovaj novi alat omogućava igračima da se u stvarnom vremenu druže, gledaju i igraju igre.

Izvor: Tportal.hr, Makeuseof
Pošaljite komentar
 1. KAboom, ponoviću tvoje reči, jer se sa njima apsolutno slažem - odnosno trebale bi biti proglašenje za DEFAULT kada je MS u pitanju:

  -"microsoft nikada nema lepe vesti, cak i ako se neka ucini lepom, za par godina postane jasna koliko je to bilo lose u siroj slici."
  (Default za MS je, 20. avgust 2023 12:29)

  # Link komentara

 2. Jos kada bi obican Teaams radio bilo bi dobro.
  Narocitno za Linux okruzenja je katastrofa a forsiraju ga.
  Neverovatno da tako velika kompanija napravi tako los softver.
  (nd, 18. avgust 2023 10:54)

  Ma, za Linux i nekako, ali kod Windows-a je veza za WebView komponente, koje se instaliraju preko Edge, dakle on mora uvek da bude ažuriran, inače će se desiti da Teams ne može da se uopšte poveže na internet ili ne radi neka od funkcionalnosti (recimo, tebi mikrofon radi normalno, ali te oni ostali ne čuju).

  Ne vidim šta je problem da sam Teams ažurira te WebView komponente, ako ih Edge nije ažurirao... šta ako neko Edge blokira u firewall-u, to znači da Teams neće moći da mu funkcioniše niti će moći da reši problem sa njim, dok ne ažurira Edge.

  To vezivanje jedne aplikacije za drugu je praktično bolest kod MS menadžera koji odlučuju o takvim stvarima. Nekada toga nije bilo toliko, setimo se onih VB biblioteka (npr. čuveni vbrun300.dll koji je postojao u različitim verzijama, a svaka aplikacija zahtevala određenu verziju), ali nikada nije bilo slučajeva da neke biblioteke instalira samo jedna aplikacija, a one su potrebne za rad i drugoj aplikaciji.
  Taj pristup je zaživeo od kad su hindusi u MS-u preuzeli neke ključne pozicije, jednostavno misle da je to "kul" i da će tako naterati korisnike da koriste npr. u ovom slučaju Edge.
  (Veliki brat, 18. avgust 2023 18:52)

  # Link komentara

 3. Kasno Marko na kosovo stize. Discord to vec radi skoro deceniju
  (Srbenda, 18. avgust 2023 18:18)

  # Link komentara

 4. microsoft nikada nema lepe vesti, cak i ako se nekq ucini lepom, za par godina postane jasna koliko je to bilo lose u siroj slici
  (kaboom, 18. avgust 2023 17:05)

  # Link komentara

 5. Samo mi fali zvuk teams poziva u toku igranja da me iscima i istresira ...
  (Lelemood, 18. avgust 2023 11:58)

  # Link komentara

 6. Jos kada bi obican Teaams radio bilo bi dobro.
  Narocitno za Linux okruzenja je katastrofa a forsiraju ga.
  Neverovatno da tako velika kompanija napravi tako los softver.
  (nd, 18. avgust 2023 10:54)

  # Link komentara