Živeo DVD

Da li ste vašu kolekciju muzike/filmova/fotografija/e-knjiga... već prebacili sa CD-ova na DVD medije? Ako ste imalo nalik meni, zapeli ste negde u pola posla i shvatili da vam to oduzima previše vremena, a ponestaje i prostora... Tu u našu priču ulaze HD-DVD i Blu-ray.

Autor: Marko Herman

Pošaljite komentar
 1. DVD je prošlost.
   (Xx, 24. novembar 2017 06:58)

  # Link komentara

 2. Nec je pre dva meseca obelodanio samo hibridni procesor koji obavlja potrebne funkcije za oba formata, ali fizički dual plejeri/rekorderi još uvek ne postoje! Još uvek nije konstruisan univerzalni optički pick-up, mada se radi na tome...

  Postoji VidaBox Media Center hibrid koji koristi dva odvojena plejera u jednom kućištu (diskovi se ubacuju u odvojene fijokice).
  (darko, 16. decembar 2006 12:55)

  # Link komentara

 3. Obavestenje za sve neobavestene.Na trzistu se vec pojavio , doduse samo citac oba navedena formata u jednoj spravi ,blue reja i hd dvd diskova.Takozvani Hibrid marke je Nec.
  (zokac, 31. oktobar 2006 17:51)

  # Link komentara

 4. Za normalnog coveka,ako hoce da arhivira muziku,ili da ima radio stanicu dovoljan je DVD odnosno moze da prebaci muziku u ogg format.Cena DVD double layer je oko 300 dinara pa ja obicno neke stvari sa duplaka prebacim u nero digital format.Kvalitet je skoro isti.Treba sacekati sa ovim novim stvarima da pojeftine,i da se poboljsaju jer obicno treba vremena da se uoce mane i prednosti.
  (Kvante, 19. oktobar 2006 11:50)

  # Link komentara

 5. Ja sam kupio vec Blu-Ray dvd ovde u Kanadi i mogu vam reci da cena filma snimitog na bly-ray je dvostruko veca a sam DVD je oko 1000 CA$. Uzeo sam film Apolo13 i na Plasma 46' Panasonic tv je slika prekrasna. Poredio sam ga sa obicnim dvd isti film koji posedujem i razlika je znatno uocljivija. Cena tih dvd-a i njihovih playera ce opasti znatno vec iduceg Maja jer to obicno bude tako. Ne zaboravite da Sony PS 3 ce funkcionisati na Blu-Ray diskovima.
  (Chiorny, 18. oktobar 2006 20:29)

  # Link komentara

 6. Ovo što ste napisali na temu DRM je isključivo teoretska postavka kako bi to trebalo da radi. Na tržištu još nije objavljen disk koji poštuje navedenu DRM zaštitu. Što se tiče sigurnosne kopije, ona nije legalan i legitiman način zaštite, te samim tim proizvođači nisu dužni da brinu o istom. Samo kopiranje diskova će biti omogućeno na ovaj ili onaj način, jer je to jedini put da se tehnologija populariše i omasovi (setite se CD-R i DVD+/-R).
  (Pedja, 18. oktobar 2006 15:46)

  # Link komentara

 7. Kad vec pisete da je DVD zastita odavno razbijena pomenite i odgovornog hakera, a to je Jon Lech Johansen, poznatiji kao DVD Jon.
  [link]
  (GPLv3, 17. oktobar 2006 14:59)

  # Link komentara