1. @bpDejay
  Ali to nije aplikacija kako kažeš, to je društvena hosting mreža kao npr. YouTube ili Tweeter i na njima svako objavljuje maltene šta hoće. Zato nemoj brkati babe i žabe. Drugo je pitanje da li treba promeniti način autentifikacije kako mlađe osobe ne bi mogle ovarati naloge. Ali kako? Pa i na Facebook-u ima dece na koju vrebaju predatori. Ključ je u roditeljima koji ne smeju dozvoljavati deci ono što im i nije dozvoljeno: tu su roditelji znali da im dete ima nalog na TikTok-u iako je mlađe od donje starosne granice.
  (Milan, 24. januar 2021 12:22)

  # Link komentara

 2. [link]
  @bpDejay
  A zašto zabraniti aplikaciju? Jel zato što je kineska ili zato što Zapad tako kaže? Da te podsetim čega sve i kakvih "izazova" ima na Facebook-u, Tweet-eru i na YouTube-u pa niko ni ne pokušava da ih zabrani. Ono što je indikativno iz teksta je da su roditelji desetogodišnje devojčice ZNALI da ona ima nalog na TikTok-u ali ništa nisu učinili tim povodom iako za mlađe od 13 godina nije dozvoljena registracija. A registracija se radi sa par klikova tipa "jesi stariji/starija", "jesam" i veruje se na reč. Ne postoji autentifikacija na društvenim mrežama koja će sa sigurnošću potvrditi da je neko stariji od donje starosne granice. Niko ne traži lična dokumenta, otisak prsta i slično. Prema tome sve je pritisak sa zapada da se potisne konkurentska mreža. I Sjedinjene Američke Države su tražile da TikTok proda aplikaciju u SAD pa mogu nastaviti sa radom. Zaključak je jasan: sve je u profitu i ako profit dolazi u SAD onda je u redu a ako profit odlazi u Kinu, Rusiju ili drugde onda to treba zabraniti, uništiti i slično. Pritom su korisnici samo izvor prihoda ili "topovsko meso" u ratu društvenih mreža.
  (Ivan, 24. januar 2021 12:11)

  # Link komentara

 3. Nije lako biti dobar roditelj u 21. veku
  (Milojica, 24. januar 2021 11:15)

  # Link komentara

 4. Pa tako je kada deca nemaju Roditeljski nazor.. a I treba deci generalno zabraniti takve gluposti ( roditelji misle da ako kupe detetu dobar tel. ili im dozvole sve u nedogled, da su bolji roditelji, niste, niti ste moderni niti ste ga intelektualno unapredili).
  (cinjenice, 24. januar 2021 11:07)

  # Link komentara

 5. Ljudi, na androidu imate roditeljsku kontrolu pomoću koje sa svog uređaja upravljate uređajem deteta mlađeg od 13 godina. Između ostalog, postavljate ograničenja za dužinu korišćenja određenih aplikacija, ukupno vreme provedeno pred ekranom, gašenje uređaja u određeno vreme, a najvažnija stvar je davanje dozvole za instaliranje aplikacija. Dakle, kad dete želi da instalira neku aplikaciju, zatraži dozvolu (lično ili na daljinu), a onda vi, ako ste saglasni da je ona prikladna za vaše dete, unesete svoj pin i aplikacija se instalira. Ja zadovoljan, deca zadovoljna i svi mirno spavamo.
  (Miloš, 24. januar 2021 10:45)

  # Link komentara

 6. Ovde je u pitanju veliki propust polupanih roditelja koji dozvoljavaju deci ispod 15 godina da imaju društvene mreže i ne kontrolišu šta im deca rade na te iste mreže, na tik toku imate balavce i klinke kojima nije mesto na troj društvenoj mreži, koncept tik toka je dobar ali se svakom dozvoljava da snima svašta zato što nema kontrole ni roditelja ni algoritma na aplikaciji.
  (PitbullSRB, 24. januar 2021 10:44)

  # Link komentara

 7. TikTok baš briga za to.
  (NikolaC, 24. januar 2021 10:31)

  # Link komentara

 8. дебилизам...
  (:-/, 24. januar 2021 10:13)

  # Link komentara

 9. Jednostavno zabraniti aplikaciju, kao pre neku godinu onu što se zvala Plavi kit.
  (bpDejay, 24. januar 2021 10:11)

  # Link komentara

 10. Upravo sam dala mojoj desetogodisnjoj devojcici da procita ovaj clanak.Pita me,isprepadana, koj je ludak smislio taj izazov.Drago mi je sto se uplasila jer to znaci da je svesna opasnosti.Ona nema nalog na Tik toku ali voli da gleda YT a mi pratimo sta ona prati.Iskreno,ne znam kad sam pogledala neku seriju,film za svoj groš jer se trudim da budem u toku sa aktuelnim trendovima i da budem tu da je uputim,objasnim,ne dozvolim da joj internet kreira razum i logiku.I dalje ne mogu biti sigurna da cu uspeti!
  (tom&jerry, 24. januar 2021 09:22)

  # Link komentara