Direktorka Vibera o vašem poslovnom profilu: Kako da ga otvorite i kako će vam koristiti?

Otvaranje Viber poslovnog profila je idealan način da unapredite svoju stategiju mobilnog marketinga, ističe Noa Bar Šej, Viša direktorka za poslovna partnerstva kompanije Rakuten Viber.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2021.

15:40

Direktorka Vibera o vašem poslovnom profilu: Kako da ga otvorite i kako će vam koristiti?
Foto: Promo

Viber je jedna od omiljenih aplikacija za razmenu poruka na svetu, sa korisnicima u 190 zemalja širom planete. Viberov prosečni korisnik je – samim time - više nego aktivan; šalje više od 30 poruka dnevno i otvara tu svestranu i dinamičnu aplikaciju 12 puta na dan.

Pre nego što pokrenete poslovni profil na Viberu, ključno je da definišite svoje poslovne ciljeve, uz dve različite integrativne opcije, u zavisnosti od tih ciljeva. Prvo, možete da kreirate Viber čet bot, ako želite da privučete novu publiku i da budete u kontaktu s korisnicima 24 sata dnevno. Drugo, možete da se odlučite za Viber Poslovne poruke, kako biste održavali veze sa postojećim klijentima.

Obe navedene opcije omogućuju brendovima da dopru do korisnika na svakom koraku njihovog „putovanja“; možete stupiti u kontakt s mušterijama kada potvrđuju porudžbine, možete im slati notifikacije u vezi s dostavom ili drugim porukama čija je srž transakcija, a možete ih i uputiti u najnovije proizovde i promotivne informacije. Sve to omogućuje bolju korisničku podršku i jača dvosmernu komunikaciju. Onog trenutka kada ste ustanovili svoju publiku i ciljeve, spremni ste da krenete korak dalje – da pokrenete Viber poslovni profil u tri jednostavna koraka.
Foto: Promo

1. Odaberite pravog partnera za poruke

Ukoliko želite da koristite Viber poslovne poruke u svoju korist, potreban vam je verifikovan profil. Viberovi pouzdani globalni partneri za usluge slanja poruka pomoći će vam u tome da lansirate sopstveni Viber poslovni profil, pružiti podršku i pomoć od početka do kraja poslovnog procesa na Viberovoj platformi - i postarati da dobijete najbolje moguće iskustvo i korist.

2. Registrujte svoj poslovni profil

Vaš izabrani partner za usluge slanja poruka će vam pomoći da otvorite Viber poslovni profil, i pružiće vam sve neophodne podatke kako biste se registrovali brzo i lako. Tokom tog procesa, na vama je da odlučite o svom nazivu i logou koji će biti sastavni deo vašeg Viber poslovnog profila.

U okviru njega, možete da delite svoje kontakt informacije, jedinstveni link vašeg veb-sajta (URL), kompanijski profil, kao i druge relevantne informacije – čime vaš zvanični Viber profil postaje mini-početna strana za vaše korisnike.

Na taj način saopštavate korisnicima ko ste i na koje načine mogu da se povežu s vama, a time potvrđujete da ste brend vredan poverenja koji na najsavremeniji način predstavlja informacije o svom biznisu. Kada Viber verifikuje vaš brend, dobićete jedinstvenu ličnu kartu (ID) i bićete korak bliže tome da uživate u našim rešenjima za poboljšanje poslovanja.
Foto: Promo

3. Dobijate "blue tick" (plavu tačkicu) i zvanični Viber poslovni profil

Kako bi mogle da šalju zvanične Poslovne poruke, Viber prethodno temeljno i postupno proverava sve kompanije. Zvanični verifikovani „poslovni profil“ i oznaka „blue tick“ (plava tačkica) biće dodeljeni onog trenutka kada brend prihvati naša pravila o privatnosti, a ta oznaka za cilj ima da obezbedi vašu prepoznatljivost među ostalim korisnicima. Na vašem profilu drugi će videti informacije koje ste prethodno odabrali i postavili - logo, opis kompanije, veb-sajt i kontakt informacije – koje će biti vidljive korisnicima nakon što kliknu na ime vašeg brenda na ekranu.

Uz prvu poruku koju pošaljete, korisnici će u vrhu ekrana videti i ono što se naziva „etiketa“ ili na engleskom overlay – na kojoj se ukratko korisnicima objašnjava zašto su dobili poruku, od koga je, i šta se u njoj saopštava. Kompanije koji koriste „etiketu“ ređe bivaju blokirane.

Onog trenutka kada imate verifikovani poslovni profil sa plavom tačkicom, možete da počnete da komunicirate sa svojim mušterijama i uživate u prednostima Viber poslovnih poruka na sledeće načine:

- U realnom vremenu dobijate podatke o tome šta se desilo s vašim porukama na Viberu – jesu li poslate, primljene ili možda nisu pristigle, koliko ih ljudi otvaraju i na šta klikću. Otkrijte kako korisnici reaguju na vaš sadržaj i kako s njim komuniciraju, a potom analizirajte njihovo ponašanje i, na osnovu toga, adaptirajte svoju strategiju mobilnog marketinga.

- Šaljite poruke bogatog sadržaja, što uključuje fotografije, CTA dugmiće (od engleskog Call to Action, tj. „poziv na akciju“ u vezi s vašim brendom), linkove i fajlove. Jedna poruka može da sadrži do 1.000 karaktera.

- Lako integrišite Viber poslovne poruke s vašim sistemom za odnose s klijentima, i personalizujte poruke u skladu sa varijablama koje ste ranije odabrali.

- Obezbedite da vašim klijentima ne nedostaje sadržaj uz servis rezervne SMS podrške: U slučaju da vaš klijent trenutno nema pristup internetu ili nije registrovan na Viberu, rezervna SMS podrška će obezbediti isporuku poruke putem SMS-a čak i ako to trenutno ne uspe putem Vibera.

- Plaćate samo one poruke koje su dostavljene vašim klijentima: Viber vam neće naplatiti ukoliko poruka nije prošla. Takođe ćete moći da uštedite novac na onim porukama koje nisu poslate tako što ćete pokrenuti TTL (od engleskog Time To Live), što u prevodu znači da poruke postoje samo određeno vreme pre nego što budu odbačene. Dakle, ako poruka nije poslata u vremenskom roku koji ste vi odredili, Viber vam je neće naplatiti.

- Budite sigurni u sopstvenu bezbednost sa Viber poslovnim porukama: Viber je jedna od najbezbednijih, ako ne i najbezbednija, aplikacija za razmenu poruka na svetu – nudi enkripciju s-kraja-na-kraj za privatne poruke i pozive, kao i enkripciju u tranzitu za poslovne poruke. Poruke se ne skladište na Viberovim serverima, tako da haker nema šta da ukrade. Veze sa našim serverima su sigurne i jedino postoje kao HTTPS, a puš notifikacije ne otkrivaju sadržaj kada je korisniku zaključan ekran – to su neke od mera koje preduzimamo kako biste mogli da se oslonite na svoje iskustvo s Viberom.

Stvaranje Viber poslovnog profila važan je korak u kreiranju vaše strategije mobilnog marketinga. Njime možete da predstavite svoj brend na jednoj od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka na svetu i da počnete momentalno da uživate u svim benefitima, uz Viberov brending, sigurnost, analitiku i raznolikost opcija za slanje poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: