iOS 0

13.03.2024.

13:15

Apple ima rešenje za iOS korisnike u Evropskoj uniji

Apple najavljuje još više izmena u svojoj praksi, usmerene ka programerima iOS aplikacija u Evropskoj uniji sada nakon početka primene Zakona EU o digitalnim tržištima.

Autor: B92

B92
Apple ima rešenje za iOS korisnike u Evropskoj uniji
gioele piccinini / Shutterstock.com

Podeli:

Najveća promena je to što će programerima iOS aplikacija biti omogućeno da po prvi put dozvole ljudima u EU da preuzimaju svoje aplikacije sa spoljnih veb lokacija.

Prema objavi na Apple-ovoj veb lokaciji za programere, kompanija će ovog proleća dodati Web Distribution podršku za iOS aplikacije. Ovo će omogućiti programerima da lansiraju veb sajtove koji će vlasnicima iPhone-a i iPad-a omogućiti da svoje aplikacije dobiju direktno od njih, bez potrebe da prolaze kroz iOS prodavnicu aplikacija. Apple kaže da će tim programerima obezbediti nove API-je koji će im omogućiti da objavljuju aplikacije na svom veb sajtui, zajedno sa dodatnim alatkama.

Pored distribucije aplikacija za veb sajtove, Apple je korisnicima u EU najavio nekoliko dodatnih promena za developere. Jedna od njih će dozvoliti kompanijama koje kreiraju prodavnice eksternih aplikacija da ponude aplikacije koje su kreirane samo od strane programera te prodavnice aplikacija.

Druga promena je da ako programeri žele da usmere korisnike iz EU na eksternu veb lokaciju, kako bi kupili digitalne pretplate i stavke u aplikaciji, sada mogu da koriste sopstveni dizajn za promovisanje specijalnih ponuda, popusta i još mnogo toga. Ranije su ti programeri to mogli da urade samo sa Apple-ovim dizajnom.

iOS programeri moraju da pristanu na uslove Apple-ovog "Alternative Terms Addendum for Apps" u EU pre nego što budu mogli da koriste ove nove alate i usluge.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: