iOS 22

13.04.2024.

12:10

iPhone 16 imaće veoma tanke okvire zahvaljujući ovoj tehnologiji

Među mnogim glasinama o dolazećoj iPhone 16 seriji, stiže i jedna nova koja sugeriše da bismo mogli videti veće ekrane, odnosno tanje okvire.

Izvor: Index/MacRumors

iPhone 16 imaće veoma tanke okvire zahvaljujući ovoj tehnologiji
M.TAMS / Shutterstock.com

Podeli:

Prema južnokorejskoj publikaciji The Elec, određeni iPhone 16 modeli mogli bi da imaju ultratanke okvire zahvaljujući tehnologiji Border Reduction Structure, skraćeno BRS.

Kako navodi MacRumors, BRS tehnologija omogućava smanjenje debljine okvira na ekranima elektronskih uređaja. To se postiže preuređenjem i optimizacijom unutrašnjeg rasporeda komponenti, posebno žica i električnih kola, kako bi se postigla kompaktnija i efikasnija konfiguracija. Kao rezultat, uređaji mogu da imaju tanje okvire oko ekrana bez žrtvovanja performansi ili kvaliteta prikaza.

Svi iPhone 16 modeli ili samo Pro?

Nije jasno je li tehnologija tanjeg okvira namenjena standardnim modelima iPhone 16, modelima iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max ili svim navedenim. Vwrovatnije je da će se ova tehnologija pojaviti u Pro modelima s obzirom na to da se očekuje povećanje veličine ekrana Pro modela sa 6,1 na 6,3 inča i sa 6,7 na 6,9 inča, bez značajnog povećanja ukupne veličine uređaja.

Takođe je potrebno istaći da je Apple prošle godine znatno smanjio okvire na modelima iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Max u poređenju s iPhone-om 15 i iPhone-om 15 Plus.

Ostala nedavna curenja informacija sugerišu da će iPhone 16 doživeti neke promene u dizajnu tastera. Navodno to uključuje uvođenje novog capture tastera namenjenog fotografisanju i programabilne akcione tastere uz postojeće tastere za napajanje i jačinu zvuka.

Iako ove informacije dolaze od relativno pouzdanog izvora, ipak ih je potrebno uzeti s određenom dozom rezerve i pričekati septembar, kada bi Apple trebaloa da zvanično predstavi novu iPhone 16 seriju.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

18 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

21 h

Podeli: