YouTube će prikazivati pet reklama umesto dve pre početka videa?

YouTube, platforma za deljenje videa, koja je u vlasništvu kompanije Google, trenutno testira funkciju koja se neće dopasti velikom delu korisnika.

Izvor: B92
Podeli
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Prema navodima nekih korisnika na društvenim mrežama, tokom septembra je popularna platforma tiho implementirala novi format prikaza reklama.

Korisnici, koji koriste besplatnu verziju servisa i nemaju pretplatu na YouTube Premium bi ubuduće mogli da budu primorani da gledaju pet reklama, pre nego što njihov video počne.

Ova vest je odjeknula, nakon što je određeni broj korisnika počeo da se žali na Twitteru i Redditu. Oni ističu da im se prikazuje pet reklama umesto dve, pre nego što im je omogućeno da gledaju izabrani YouTube video.

YouTube je objavio i zvanično saopštenje po ovom pitanju. Iz kompanije ističu da bi situacija sa prikazom pet reklama mogla da se pojavi YouTube korisnicima, sa određenim formatom reklama pod nazibom "bumper ads".

Prema navodima kompanije, ove reklame su kratkog formata i uobičajeno su duge šest sekundi. Nažalost, ne mogu da se preskoče.

Trenutno, ne prikazuje se svim YouTube Free korisnicima pet reklama pre početka videa, što znači da kompanija ovu opciju testira kod određene grupe izabranih ljudi.

U ovom trenutku, najveći broj YouTube Free korisnika vidi dve reklame pre početka videa, a nije poznato kada će format sa pet reklama biti isporučen svim korisnicima platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.