WhatsApp poboljšava bezbednost na svojim desktop i veb aplikacijama

Popularni servis testira novu opciju verifikacije za desktop i veb verzije svoje aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2022.

08:17

WhatsApp poboljšava bezbednost na svojim desktop i veb aplikacijama
Foro: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Koliko god da mislite da ste bezbedni na internetu, uvek postoji šansa da budete hakovani i da izgubite pristup svojim nalozima. To je zbog činjenice da bi, kao rezultat višestrukih probijanja podataka o kojima smo slušali tokom godina, vaša imejl adresa i neke od vaših lozinki i dalje bi mogle da postoje na netu.

To znači da, ukoliko spadate u one koji koriste iste lozinke za različite servise i sajtove, hakeri potencijalno mogu da uđu na vaše naloge. Kako bi bolje zaštitio korisnike na svojim desktop i veb aplikacijama, WhatsApp izgleda testira sistem verifikacije u dva koraka.

Pomenuti sistem se testira za desktop i veb verzije WhatsApp servisa. To znači da, kada god korisnik registruje svoj WhatsApp nalog, pored PIN-a koji im se šalje na telefon kao jednokratna lozinka, moraće da unese i svoj lični PIN kako bi verifikovao identitet naloga.

Uvođenje verifikacije u dva koraka će biti implementirano kao način borbe protiv potencijalnih "SIM swap" napada, gde je mnapadač na neki način klonirao ili ukrao korisnikov SIM.

To znači da, ukoliko i dođu do jednokratnog PIN-a, sve dok ne znaju korisnikov lični PIN, hakeri neće biti u stanju da pristupe korisnikovom WhatsApp nalogu.

Pomenuta funkcija je u fazi testiranja, tako da nije dostupna svim korisnicima u ovom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: