Vlasnik Twittera želi "end-to-end" šifrovanje za direktne poruke

Ilon Mask, koji je nedavno postao novi vlasnik Twittera, predložio je da se u popularnu platformu doda end-to-end enkrippcija/šifrovanje (E2EE) za funkciju direktnih poruka (DM).

Tehnopolis

Izvor: B92, THN

Četvrtak, 28.04.2022.

15:40

Vlasnik Twittera želi
Foto: TY Lim / Shutterstock.com

"Twitterove direktne poruke bi trebalo da imaju end-to-end enkripciju kao Signal, tako da niko ne može da špijunira ili hakuje vaše poruke", istakao ja Mask u tvit objavi.

On je u izjavi istakao i da je sloboda govora temelj funkcionalne demokratije, te da je Twitter digitalni centar u kojm se diskutuje o temama bitnim za ljudsko društvo. "Takođe želim da Twitter načinim boljim nego ikada, poboljšavajući ga novim funkcijama, čineći algoritme otvorenim kodom, iskorenjivanjem spam botova i verifikovanjem svih ljudi", kaže Mask.

Konstantan nedostatak end-to-end enkripcije za direktne poruke na Twitteru je izazivala zabrinutost, dok Electronic Frontier Foundation (EFF) tvrdi da ovaj nedostatak može negativno da utiče na privatnost i bezbednost korisnika.

"Zbog toga što nisu šifrovane, sam Twitter ima pristup direktnim porukama", kažu iz EFF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: