Twitter testira funkciju koju drugi imaju već dugo

Twitterova Android aplikacija godinama zaostaje za svojom iOS verzijom, ali bar na jednom polju dva klijenta će uskoro biti jednaka.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Ponedeljak, 04.04.2022.

12:16

Twitter testira funkciju koju drugi imaju već dugo
Foto: ReaLiia / Shutterstock.com

U tvitu, koji je objavila Džejn Mančun Vong, koja je poznata po pronalaženju novih funkcija pre nego što se one objave, ističe se da Twitter radi na omogućavanju Android korisnicima da slobodno selektuju tekst u okviru tvitova. Funkcija je već izvesno vreme dostupna za Twitter iOS klijent. Otkriće je prvobitno dovelo do zabune kod Android korisnika, jer nekoliko uređaja već omogućava ovakvu funkciju. Na primer, Google Pixel telefoni imaju Overview Selection funkciju, koja omogućava selektovanje teksta sa bilo kog ekrana za "copy-paste", ali ta alatka nije dostupna svuda i nema je na Androidu.

Neobično je za Twitter da je za implementiranje jedne tako jednostavne funkcije bilo potrebno toliko vremena, ali kada ona konačno postane dostupna sigurno je da će biti od značaja Android korisnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: