Tehnopolis

Petak, 18.02.2022.

11:54

Twitter omogućava da lakše identifikujete "dobre botove"

Postoje različite vrste botova i Twitter želi da korisnici to znaju.

Izvor: B92, Twitter

Twitter omogućava da lakše identifikujete
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Kada pomislite na botove, uglavnom postoji neka vrsta negativne konotacije. Razlog je to što su botovi tokom godina stekli negativnu reputaciju jer su korišćeni za neželjenu poštu, phishing poruke, neželjeno oglašavanje, kupovinu karata i njihovu preprodaju po astronomskim cenama i drugo.

Međutim, nisu svi botovi loši i Twitter želi da korisnici to znaju. Društvena mreža je sada zvanično objavila oznake koje omogućavaju korisnicima da identifikuju svoje naloge kao da ih pokreće bot. Kao što je pomenuto, neki botovi mogu biti korisni, a među njima je prikazivanje automatizovanog sadržaja kao što je vremenska prognoza, informacije u vezi sa zemljotresima i drugo.

Ponekad nije toliko efikasno ručno objavljivati sva ova ažuriranja, a bot omogućava nalozima da objavljuju informacije u svako doba dana. Sa ovim oznakama, svaki put kada korisnici vide automatizovani tvit, oni će znati ko pokreće bot, što im daje do znanja da bot pokreće nalog i da za to postoji razlog.

Tvitter je ovu funkciju predstavio još 2021. godine, kada je bila testirana na nekoliko naloga, ali izgleda da je funkcija sada dostupna za sve korisnike koji žele da dodaju bot oznaku na svoje naloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: